AK Parti'de yerel seçim aday adaylığı başvuruları başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, aday başvurularının bugün başladığını açıkladı. Yavuz ayrıca, "Seçim adaylarının bağışları Gazze'ye yardım için kullanılacak" dedi.
AK Parti'de yerel seçim aday adaylığı başvuruları başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim hazırlıklarına ilişkin açıklama yapıyor. Yavuz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seçim adaylarının bağışları Gazze'ye yardım için kullanılacak.

Bu dijital sistem sayesinde başkasının yerine oy kullanmayı neredeyse minimize ediyoruz. Geçersiz oy yok denecek kadar az. Aday başvurularının dijital ortamda alınmasına bugün başladık. 3 ton kağıt israfının önüne geçeceğiz. 19 Kasımdaki dijital temayül yoklamasında da 3 ton kağıt israfı önlenecek. İtiraz ve şikayetler de dijital olarak alınacak. Seçim faturası bu sayede doğaya kesilmesin diye katkı sağlıyoruz.

Bundan sonraki seçimlerde de dijital süreçleri devreye alıp çevreye katkı sağlamak istiyoruz. Bağışlar Gazze'ye gitsin istedik. Bütün teşkilat mensuplarımız ve aday adayı kardeşlerimizle katkı sağlamak istedik.​

"SEÇİMİN 31 MART'TA YAPILACAĞI KESİNDİR"

2023 seçimlerinde takvim ayarlaması yapmıştık. O seçimlerde karar verme yetkisi Cumhurbaşkanımızda vardı, şimdi yok. Böyle bir şey gündemimizde yok. 20 günü ramazanda propaganda sürecinde geçecek. Seçimlerin 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacağı kesindir."

Etiketler :