AK Parti’den seçim tarihi açıklaması: Erken değil tarih güncellemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mevsim şartları dikkate alınarak seçim tarihin biraz öne çekilebileceğini söylemesi üzerine AK Parti'den yeni bir açıklama geldi. Parti genel başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz"Seçimler, mevsimsel şartlar sebebiyle çok az öne alınacaksa bunun adı 'erken seçim' değil 'seçim tarihinin güncellenmesi' olur" dedi.
AK Parti’den seçim tarihi açıklaması: Erken değil tarih güncellemesi

Erken seçim tartışmalarına son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda seçimlerin mevsim şartlarını dikkate alarak öne çekilebileceğini ifade etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından erken seçim açıklamasında bulundu. Açıklamasında, seçim tarihi güncellemesi konusuyla ilgili her gün alakalı alakasız sayısız yorum ve görüşe rastladıklarını belirtti.

Bu yorum ve görüşlerin çoğunun ne gerçeklikle ne de hukuki değerlendirmeyle alakasının olduğunu vurgulayan Yavuz, "Gözlemlediğimiz üzere tartışmalar şu konular etrafında olmaktadır, 'Erken seçim mi, yoksa seçim tarihinin güncellenmesi mi? Fesih mi, yoksa seçimin yenilenmesi mi? 90 gün mü, yoksa 60 gün mü?' Oysa konu çok net ve anlaşılır bir şekilde açıktır. Seçimler, mevsimsel şartlar sebebiyle çok az öne alınacaksa bunun adı 'erken seçim' değil 'seçim tarihinin güncellenmesi' olur." değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :