AK Parti'den Süleyman Soylu açıklaması! Sedat Peker'in iddialarına sert yanıt

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK Toplantısı sonrası son dakika açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili çirkin iddiaların parti tarafından güçlü şekilde reddedildiğini söyledi.
AK Parti'den Süleyman Soylu açıklaması! Sedat Peker'in iddialarına sert yanıt

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.20 itibariye toplanmıştı. Toplantının sona ermesinin ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenledi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

25 ANNEMİZ EVLADINA KAVUŞTU

Ramazan'da cumhurbaşkanımız Diyarbakır anneleri ile buluştu. 25 annemiz evladına kavuştu. Çeşitli illerde de benzer girişimlere ilham kaynağı oldu Diyarbakır annelerimiz.

SÜLEYMAN SOYLU VE BİNALİ YILDIRIM'A DESTEK

İllegal mafyatik kişinin İçişleri Bakanımız hakkındaki iddiaları dile getiriliyor. AK Parti MYK'mız İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım hakkındaki iddiaları reddetmektedir.

İllegal mafyatik adamların siyasette referans olarak kabul edilmesinin yanlış olduğunu söyledim. siyasetin doğasında olmaması gereken bir şey yaptılar ve illegal alanda yöneltilen iddiaları malzeme olarak kullanmak gibisinden tarihi bir hata yaptılar.

Temel meselelerden biri şudur. Siyasete dışardan saldırı olur. Önemli olan Türk siyasetinin içindeki herkesin saldırıya karşı saldırı gayrimeşru alandan geldiği için kategorik olarak reddetmesi gerekir. Siyasi demeç verirken zaten bir suç örgütü liderinin sözlerini esas almak vahim durum ortaya çıkarmaktadır. Arkadaşlarımızın kendileri, bu çirkinliklere muhatap olmuş arkadaşlarımız yargıya başvuruyor zaten.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ SORUSUNA CEVAP!

Kim olursa olsun. Başına ak kelimesini ekleyen ocak diyen kurumlar. Bunlarla AK Parti'nin bir ilgisi yoktur. AK Parti'nin kurumsal kimliği çerçevesinde biz bu organizasyona destek veriyoruz demedikçe AK Parti'yi bağlayan bir durumdur.