AK Parti'li Çelik: Aday belirleme süreci devam ediyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, aday belirleme süreçlerinin devam ettiğini belirterek, "Bugün 4 ille istişare tamamlanmış olacak. Şimdiye kadar Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon'la birlikte bugün bu çalışma tamamlanmış olacak" dedi.
AK Parti'li Çelik: Aday belirleme süreci devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde bazı AK Parti il yönetimleriyle birlikte yerel seçimlere ilişkin toplantı yaptı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından açıklamada bulundu. Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti genel merkezinde yoğun bir mesaisinin olduğunu ifade ederek, "Geçen hafta da aynı şekilde mesai devam etti. Yerel seçimlere hazırlık anlamında teşkilatlarımız davet edilerek, bu istişareleri sürdürme şeklinde bu çalışanız devam ediyor. Vatandaşımızın hangi konudaki talepleri var, hangi konuda değerlendirmeleri var? Bunlar kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Bunun yanı sıra da 5 teşkilatlarımızın önümüzdeki seçimlere hazırlıklar anlamında ne şekildeki hazırlıklar yaptıkları, burada eksik görülen varsa onların tamamlanması ve bu seçimlerde Cumhur İttifakı'nın en güçlü şekilde çıkması için her boyutuyla bütün bu çalışmalar değerlendirilmiş oluyor. Bugün halen Sayın Cumhurbaşkanımızın illerle istişaresi devam ediyor. Bugün de 4 ille istişare tamamlanmış olacak. Şimdiye kadar Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon'la birlikte bugün bu çalışma tamamlanmış olacak. Aynı şekilde Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın takdirlerine bağlı olarak diğer illerle de önümüzdeki günlerde bu çalışmalara devam edilecek. Teşkilat Başkanlığımız arkadaşlarımızı Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın takvimine göre buraya davet ediyorlar ve burada derinlemesine bir istişare gerçekleşiyor. Şimdiye kadar arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler neticesinde teşkilatlarımızın güçlü bir şekilde seçimlere hazırlandığı ve bu seçimlerden Cumhur İttifakı'nın en güçlü şekilde çıkması için illerde Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberliğini koruyacak şekilde çalışmalarını, temaslarını sürdürdüklerini değerlendiriyoruz. Genel seçimlerden sonra bu yerel seçimlerle birlikte bütün bu başarıların tamamlanması, taçlanması bakımından bunu son derece önemli görüyoruz. Türkiye'nin bu seçimden sonra da çok önemli gündemleri olacak. Bütün o gündemlere bu büyük başarıya imza atmış olarak devam ediyoruz" diye konuştu.

'ERDOĞAN'IN EN ÖNEMLİ DIŞ SİYASETLE İLGİLİ GÜNDEM MADDESİ; GAZZE'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış siyasetle ilgili en önemli gündem maddesinin Gazze olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Gazze ile ilgili temaslarını sürdürüyor. Zaten yaptığı temasları sizle paylaşıyoruz. O temaslar çerçevesinde Gazze'deki bu insanlık dışı durumun sona ermesi 2 devletli çözüme giden yolun açılması aynı zamanda da Gazze'de bu soykırıma imza atanların, bu soykırımı gerçekleştirenlerin cezalandırılması yönündeki siyasi iradesini devam ettirerek, uluslararası düzeydeki temaslarına devam ediyor. Şimdiye kadar görüldüğü gibi Cumhurbaşkanımızın aldığı bu inisiyatif çerçevesinde bütün görüştüğü devlet başkanlarıyla yakın istişaresi devam edecek. Gazze'deki bu insanlık dışı durumun sona erdirilmesi ve sorumluların cezalandırılması yönündeki diploması devam edecek. Aynı şekilde ve tabii esas olan bütün bu insanlık dışı durum sona erdikten sonra 2 devletli çözüme giden yolun açılması şeklinde olacak."

'İSTANBU'DA DEPREME HAZIRLIKLA İLGİLİ TOPLANTI GERÇEKLEŞECEK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem illeriyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaları takip ettiğini kaydeden Çelik, "Cumartesi günü depreme hazırlıkla ilgili bir toplantı gerçekleşecek İstanbul'da" diye konuştu. Çelik, bugün itibariyle saydığı illerin tamamlanmış olacağını, son illere yaklaştıklarını, son illerle de görüşmeler yapıldıktan sonra sona ereceğini söyledi.

'KÜÇÜK BİR REVİZYON YAPABİLİRİZ'

Bir gazetecinin "aday açıklanmasına yönelik bir tarihi belli mi, özellikle Ankara ve İstanbul illerinin takvimi belli mi" sorusuna Çelik, "Ay sonu itibariyle söylenmişti ancak biraz esneyebilir bu. Çünkü teşkilatlarımız buraya geliyor, teşkilatlarımızın gelmesiyle birlikte istişareleri yapıyoruz. Dolayısıyla takvimde bir esneme olabilir. Zaten vaktimiz var, acelemiz yok. Küçük bir revizyon yapabiliriz. Biliyorsunuz her seçimde seçim beyannamesi hazırlıyoruz. Seçim beyannamesiyle ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

'AK PARTİ İLE MHP ARASINDA ÇÖZÜLMEYECEK SORUN YOK'

Çelik, Cumhur İttifakı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla oluşmuş heyetlerin çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek, "İllerle ilgili liderler son kararı verdikten sonra kararlar açıklanacaktır. Müzakereler sona erip liderler son kararı verdikten sonra bu adaylar açıklanacak. Bazı haberler yansıyor, "sorun var" diye, bu müzakerenin doğası gereği olan şeyler. Sayın Bahçeli de açıkladı "AK Parti ile MHP arasında çözülmeyecek sorun yoktur" diye. Diğer bileşenlerle ilgili de Cumhurbaşkanımız diğer liderlerle görüştü. Genel Merkezimiz sonuçları değerlendiriyor. Cumhur İttifakı ile ilgili bir sorun yok" diye konuştu.

'ÜSLUP, YAKIŞIKSIZ'

CHP Genel Başkanı Özür Özel'in Milli Savunma Bakanı ile ilgili söylediği sözlerin kınanacak ifadeler olduğunu belirten Çelik, şöyle dedi:

"Son derece yakışıksız. CHP köklü bir parti. Kendileri bundan bahsederken Cumhuriyetle özdeşlik kurarlar. CHP'de üslubun buraya gelmesi CHP'yi destekleyenlerin de doğru bulmadığı bir üslup. TSK'da Atatürk'ün aziz hatırasına saygı esastır. Buna karşı durum olursa derhal cezalandırılır. Atatürk TSK'nın ebedi komutanıdır. Emir komutanın dışına çıkan bir durum söz konusu olamaz. Gruplaşmalar olduğu şeklinde iddialar oluyor. TSK bir bütün emir komuta içinde hareket ediyor. Dışına çıkanlara izin verilmez. "Aklınızı başınıza alın" gibi üslup yakışıksızdır. Bu üslup sahibinin alnına yapışır. CHP Genel Başkanı'nın anlamadığı konularda konuşmaması gerekir. Önce parti içi meselelerini halletsinler."

Kaynak:DHA

Etiketler :