“AK Parti’nin AK Siyaseti’nde olmak istiyorum”

“AK Parti’nin AK Siyaseti’nde olmak istiyorum”

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER

 

AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Aşkın Öztürk, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu’na  hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Siyaset geniş bir kavram ama AK Siyaset farklı bir kavram” diyen Öztürk, “Ben AK Parti’nin AK Siyasetinde olmak istiyorum” dedi.

 

AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Aşkın Öztürk, gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu’na çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Açıklamalarına kendini tanıtarak başlayan Öztürk, “1973 Ankara doğumluyum. İlk, orta, lise eğitimimi Ankara’da tamamladım. Üniversitede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümünü kazandım. Ancak belirli sebeplerden dolayı eğitimine ara vermek zorunda kaldım. Daha sonra vergi kanunları konusunda yayın yapan kuruluşta çalıştım. Defterdarlık, vergi denetmenleri ve SMMM’lere değişen vergi mevzuatlarını set halinde sunarak hizmet ettim. Ardından askerlik dönemim geldi ve askere gittim. 2001 yılında askerliğimi tamamladım ve dönüş yaptıktan sonra Ankara’da enerji sektöründe çalışan bir firmada yönetici olarak çalıştım. Daha sonra kendi şirketimi kurma kararı aldım ve genç yaşta ticarete atıldım” dedi.

 

askin-ozturk-(3).jpg

 

“BU YOLA YALNIZ ÇIKTIM”

“Ticaret boyutunda medya üzerine çalışırken benim de içerisinde bulunduğum sağlık turizmi vardı ve bu benim çok ilgimi çekti” diyerek açıklamalarını sürdüren Aşkın Öztürk, “Bizim bilinen bir yanlış noktamız var, Türkiye’nin su kaynakları çok fazla değil. Yenilenebilir su kaynaklarımızda ileriki dönemde sıkıntı çıkacağı düşünülüyor. İlk başta nereden başlamak gerektiğini düşündüm. Çünkü hiçbir destekçim yoktu. Yalnızdım ve bir şirketim vardı. Ardından bürokratlarımız, o dönem bakanlarımız ve sağlık kuruluşları ile birçok istişarede bulundum. Sonra ise hem televizyon programıyla hem dergiyle yön almak istedik. Türkiye’de yayınlanan ve Avrupa’ya dağıtılan bir dergi çıkarttık. Bunları uçak firmalarının koltuk ceplerinde, Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de, Finlandiya’da dağıttık. Türkiye’deki sağlık turizmine ilgi çekmek istiyorduk. O dönemde jeotermal kaynaklar dışında tıbbi noktalarda da ön plana çıktık. Bunların kısa vadede olması mümkün değildi. O dönemde pek hazırlıklı değildik. Neler yapılabileceği konusunda heyecanlıydık ama nasıl yapacağımız konusunda da çevremizdeki kimsenin bir fikri yoktu. Bir televizyon programı tasarladık. Ben iç Anadolu bölgesinin yapımcılığını aldım. Kalp ameliyatları, reflü vs. yani Avrupa’da pahalı olan ve ülkemizde minimal değerlerde olan programlar çıkarttık ve bir dernek tüzüğü hazırladık. Dergilerimizde ifade ettik ve sonuç olarak hem medya ayağıyla hem sağlık turizmi ayağıyla biz bunun öncüsü olmaya çalıştık” dedi.

 

“BENİM MECLİSTE OLMAM GEREKİYOR”

Siyasete giriş nedeni, AK Parti ile teması ve Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyeli hakkında da görüşlerini belirten Aşkın Öztürk, “Öncelikle siyasi noktamız 28 Şubat. Bizler geçmiş dönemde bir vatandaş olarak çok şey yaşadık. Geçmişteki o çalkantılı dönem, istikrarsızlık, ticaret hayatımızdaki yaşadıklarımız…Bir gün sabah kalkıyoruz dolar fırlamış, bir gün kalkıyoruz bir yerde kargaşa var bir sıkıntı var. Bu sıkıntılardan sonra 14 Ağustos 2001 tarihinde çok iddialı bir söylemle AK Parti’miz kuruldu. Partimiz diyoruz çünkü gelecek vadediyor, istikrar vadediyor ve biz bunu seçimlerde gördükten sonra partimize bağlandım. O dönemde tabiki siyasilerimizin yanına gidip geldik, istişarede olduğumuz için onların duruma yaklaşımı beni yavaş yavaş kalben fethetti. Çünkü insanlara değer vardı. Ben geçmiş dönemde insanlarla görüşürken hiçbir tepki yoktu yaparız hallederiz diyorlardı ama 2003 yılında karşılaştığım tablo yani milletine değer verme ve sahip çıkma olduğu için benim kalbimde AK Parti’ye karşı aşk oluştu. Ardından devam eden süreç içerisinde çok önemli bir dönemdeyiz. Bu dönemde anayasanın değişikleri olması gerekiyor, bir başkanlık sistemi düşünülüyor, Hem maddi hem manevi olarak 1,5 yılda bir seçim noktasından zarar ettiğimiz paranın haddi hesabı yok. Bunları göz önünde bulundurarak benim mecliste olmam gerektiğini düşündüm” dedi.

 

“AK SİYASET FARKLI BİR KAVRAM”

“Ben AK Parti’nin AK Siyasetinde olmak istiyorum” diyerek konuşmalarını sürdüren Öztürk, “Siyaset geniş bir kavram ama AK Siyaset farklı bir kavram. Bizim olmamız gereken yerin AK Siyaset içerisinde aktif olmak gerektiğine inanıyorum. Elinizi değil vücudunuzu taşın altına koyacaksınız bu dönem. Herkes nerede olduğunu, kimle olduğunu, hangi safta olduğunu ifade edebilmeli. Yani özgürsek bir demokrasinin ve hukukun yanında olacağız. Biz de bunun için istişarelerimizi yaptık ve gördük ki bu yolda bizim de üzerimize düşen sorumluluklar var. Seçiliriz ya da seçilmeyiz. Menfaat dünyası değil bu. İlk önce işlerimizi gönülden gelerek yapmamız gerekiyor. Menfaat noktası için değil, siyaset için değil, hizmet için varız” dedi.

 

“LİDERİMİZİN GÖSTERDİĞİ YOLDAYIZ”

Son olarak Türkiye’nin 2023 hedefi ve projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Aşkın Öztürk , “2023 vizyonunu Sayın Cumhurbaşkanımız o dönemdeki Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi söyledi. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı çok iyi değerlendireceğiz. Bunun için de jeotermal kaynaklarımıza özellikle vurgu yaptı. Şimdi bir hedef belirtiyoruz. Biz bunun üzerine geçmişte çalıştığınız için içimiz diken diken oluyor. Doğru yoldayım. Liderim de bana yol gösterdi. Bu noktada 100 milyar dolar ciro yapan bir sektörden bahsediyoruz. Düşünün sanayiden bahsediyoruz sanayi üzerine gidiyoruz. İhracat üzerine gidiyoruz. İnşaat üzerine gidiyoruz tabi bunlar çok önemli ancak sağlık turizminin de gelecek noktasında önem arz edeceğini hepimiz görmeliyiz. Bizim bugüne kadar kültürümüzün tanıtımını engellediler. Osmanlı kültürüne bakın, Avrupa hamamı bilmez. Bu noktalarda çok güzel tesislerle çok iyi tanıtımlarla ülkemize turist çekmek bizler için başlı başına bir görev. Bunun üzerine ciddi eğilmeliyiz. Çünkü liderimiz bize o yolu göstermiştir ve bunun üzerine gideceğiz. Nasıl sanayiye önem veriyorsak yeraltı kaynaklarımıza da o derece önem vereceğiz” ifadelerini kullandı.