Akar: U akciji tuskih snaga neutralizirano pet terorista PKK

Turski ministar odbrane Hulusi Akar poručio kako su pripadnici turske vojske osvetili prolivenu krv svoga saborca Tayfuna Ozkosea, za kojeg je danas saopćeno da je u zoni operacije "Štit Eufrata" položio život kao šehid
Akar: U akciji tuskih snaga neutralizirano pet terorista PKK

Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar, nakon što je turski vojnik položio život kao šehid u zoni operacije "Štit Eufrata" u Siriji, poručio je da je neutralisano najmanje pet naoružanih terorista PKK, javlja Anadolu Agency (AA).

Akar je govorio na svečanosti povodom početka nove akademske godine na Pomorskoj akademiji Univerziteta Nacionalne obrane, a tom prilikom poručio je kako su pripadnici turske vojske osvetili prolivenu krv svoga saborca Tayfuna Ozkosea, za kojeg je danas saopćeno da je u zoni operacije "Štit Eufrata" položio život kao šehid.

"Odmah smo započeli operacije protiv terorista koji su ubili našeg herojskog druga. Prema prvim informacijama, pet terorista koji su izveli napad pronađeno je mrtvo zajedno s oružjem. Naša operacija se nastavlja. Očekujemo da će broj neutraliziranih terorista u narednim satima biti povećan", poručio je Akar.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.