Akıllara durgunluk veren kuş Ötüşüyle köylü kadını taklit etti

Taklit yeteneğiyle papağanların kat kat geride bırakan çiğdeci kuşunun köylü bir insanın sesini taklit ettiği video kaydı sosyal medyada büyük ilgi çekti.
Akıllara durgunluk veren kuş  Ötüşüyle köylü kadını taklit etti

Doğada duyduğu herhangi bir sesi aynı şekilde taklit etmesiyle bilinen çiğdeci kuşu (common myna) bu kez köylü bir kadının sesini taklit etti. Videonun sosyal medyada paylaşılmasının ardından kuşun taklidi milyonlarca kez izlendi.

Maynah kuşları veya çiğdeci kuşlar, taklit yeteneği olan kuşlar olarak bilinir. zeki kuşlar sığırcık ailesindendir. bu kuşlar genel olarak doğu asya bölgesinde bulunan ormanlarda yaşarlar. bu kuşların yüksek zekası ve olağanüstü taklit yeteneği insanların ilgisini çekmiştir.

Günümüzde çoğu evlerde evcil kuşlar olarak beslenilmektedir. Mayna kuşları papağanlar veya diğer süs kuşları kadar güzel olmasa da duydukları her sesi aynı şekilde taklit etmeleri bu kadar ilgi çekmesine neden olmuştur.

Mayna kuşu farklı yaşam koşullarına hızlı bir şekilde uyum sağalayabilir ve bazı şehirlerde yabani mayna kuşlarını görmek mümkündür. Mayna kuşları ise farklı ırklara sahiptir. Ama bazı ırkların konuşma yeteneği yoktur.