Akın: Binlerce çocuk hayatını kaybediyor!

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, BM tarafından imzalanan Çocuk Hakları Sözleşmesinin 30.Yılı münasebetiyle basın açıklaması düzenledi.
Akın: Binlerce çocuk hayatını kaybediyor!

Konya Genç İHH tarafından, "Dünya Çocuk Hakları Günü" nedeniyle Şerafettin Cami'nde öğle namazı sonrası Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasının hemen öncesinde çocukların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 9 yaşındaki Ahmet Eren Karabağ, çocuk haklarını hatırlatarak farklı coğrafyalarda mağduriyet içinde olan çocukların sorunlarına değindikten sonra örnekler vererek sözlerine son verdi.

Karabağ’ın ardından basın açıklamasını Konya Genç İHH Üniversiteler Sorumlusu Halit Akın yaptı. Akın; dünyada istismara uğrayan, yaşam hakları ellerinden alınan, açlığa ve yoksulluğa terk edilen milyonlarca çocuk olduğunu belirten Akın sözlerine şöyle devam etti: “Çocukların korunmasına ilişkin yasaların uygulanması, dünya toplumlarının sağlıklı ve nitelikli bir geleceğe sahip olması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu minvalde, toplumsal eğitim, ahlaki prensiplerin güçlendirilmesi ve aile değerlerinin korunmasından savaş, açlık ve yoksulluk bölgelerinde çocukların öncelemesine kadar geniş yelpazede önlemler alınması zorunlu görünmektedir.”   

akin-2.JPG

Bugün dünya genelinde çocuk işçilerin sayısı 152 milyon

Her yıl 5 milyon çocuğun hayatını kaybettiğini aktaran Akın,  “Dünyanın dört bir yanındaki yoksul çocuklar beslenme yetersizliğinden kaynaklı pek çok hastalıkla karşı karşıya. Sahra-altı Afrika ülkelerinin birçoğunda her üç çocuktan ikisi kronik yoksulluktan mustariptir” dedi.

Binlerce çocuk hayatını kaybediyor!

Akın, “Her gün binlerce çocuğun yoksulluk ve hastalıklar sebebiyle öldüğü, dünyanın bir bölgesinde israf ve tüketim kültürü milyonlarca ton çöp çıkarırken, başka bir bölgede insanların açlıktan hayatını kaybettiği dünyada bu çarpık durumun sona erdirilmesinden başka bir çözüm yoktur” ifadelerini kullandı.