Akşehir'de istihdam ve kariyer buluşması: Gençler için yeni fırsat kapısı
Akşehir Kaymakamlığı ev sahipliğinde düzenlenen 1. Akşehir İstihdam ve Kariyer Fuarı, bölgedeki gençleri iş dünyasıyla buluşturdu. Fuarda mesleki eğitimin stratejik önemi ve genç istihdamı vurgulandı.
Akşehir Kaymakamlığı ev sahipliğinde düzenlenen 1. Akşehir İstihdam ve Kariyer Fuarı gerçekleştirildi.
Perşembe Pazarı Kapalı Alanı'nda gerçekleşen fuarda konuşan Akşehir Kaymakamı Mustafa Yiğit, mesleki eğitim alan gençlerin staj ve mezuniyet sonrası iş imkanlarına ulaşmasının büyük önem taşıdığını belirtti.
Akşehir'in çevre ilçeler için de cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Yiğit, düzenlenen fuarın Yunak, Tuzlukçu, Ilgın ve çevre ilçelerdeki gençler için de önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.
Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu da mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek fuarın gençlerin kariyer planlamasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Akşehir'de meslek lisesi öğrenci oranının yüzde 35 seviyesinde olduğunu belirten Topaloğlu, hedeflerinin bu oranı yüzde 40'a çıkarmak olduğunu söyledi.
Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan ise "Bir ülkenin en büyük zenginliği yetişmiş insan kaynağıdır. Bugün burada kuracağınız her temas, gelecekteki kariyerinizin ilk adımı olabilir." dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise mesleki eğitimin Türkiye açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.
Akşehir yeni adalet sarayında inceleme
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, yapımı devam eden ve tamamlanma aşamasına yaklaşan Akşehir Adalet Sarayı inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Erdem ve beraberindekiler, yetkililerden inşaat süreci ve teknik çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Milletvekili Orhan Erdem, inceleme sonrası yaptığı değerlendirmede, kamu yatırımlarının Akşehir'in gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, yeni adalet sarayının bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Seydişehir Belediyesi öncülüğünde, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor ilçe Müdürlüğü işbirliğiyle Kuğulu Tabiat Parkı'nda okullar arası oryantiring yarışı düzenlendi.
Kuğulu Tabiat Parkında düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Seydişehir'de oryantiring kültürünü yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Ustaoğlu, "2025 yılında başlattığımız oryantiring projesi kapsamında ilçemizde oryantiringe yönelik etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyoruz." dedi.
Dereceye giren öğrencilere kupaları ve madalyaları Ustaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Doğan, Oryantiring Federasyonu Konya İl Temsilcisi İsmail Özmen tarafından verildi.