Akşehir'de gezilecek yerler

Konya’nın ilçesi olan ve dünyanın ortası olarak bilinen Akşehir’de gezilecek birçok yer bulunuyor. İşte Akşehir’e gelince mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler…
Akşehir'de gezilecek yerler

GÜLMECE PARKI VE NASREDDİN HOCA HEYKELLERİ

Nasreddin Hoca Parkı, Konya ili Akşehir merkezde yer alıyor. Aynı zamanda Nasreddin Hoca türbesine de yakın bir konumda. Bilindiği gibi Akşehir’in en önemli özelliği Nasreddin Hoca’nın yaşadığı yer olmasıdır. Akşehir bu özelliğini bu parkla ortaya koyuyor. Gülmece Parkı adı ile de bilinen meşhur olan Nasreddin hoca gülmece parkı, bir kanalın iki yanına kurulmuş güzel ve şirin bir alandır.

aksehirde-gezilecek-yerler-3.jpg

Köprü ile bağlantılı olan bu park, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken alanlardan biri olarak yoğun şekilde ziyaretçilerini ağırlıyor. Parka, pek çok pirinç heykel ayrı bir hoşluk katmıştır. Bu pirinç heykellerin her biri ayrı bir fıkrayı anlatır. Fıkralar, pirinç heykellerin önünde yazılı şekilde yer alıyor.

NASIL GİDİLİR?

Nasreddin Hoca Parkı konum olarak ulaşımı kolay bir yerdir. Toplu taşıma ile parka ulaşım sağlanabilir. 193,671,873 numaralı otobüsler tercih edilebilir. Park Gazi Osman Paşa Caddesi üzerinde yer alır. Tercih eden ziyaretçiler özel araçları ile de parka kolay bir şekilde gidebilirler.

aksehirde-gezilecek-yerler-4.jpg

HIDIRLIK TEPESİ

Sultan Dağları’nın eteklerine konumlanmış olan hıdırlık, yemyeşil bir ortama sahip olması nedeniyle tabiatla iç içe bir doğa deneyimi yaşatmaktadır. Aynı zamanda hıdırlıkta bulunan ve belediyeye ait olan Hıdırlık Sofrası ziyaretçilere ve şehir halkına Akşehir yemeklerini sunmak amacıyla hizmet vermektedir.

aksehirde-gezilecek-yerler-8-001.jpg

Gülmece Parkı ve Hasan Paşa caminin ilerisinde Hıdırlık tepesine ait bir yol bulunmaktadır. Hıdırlık tepesine giden yol ilk olarak bir çağlayan ile ziyaretçileri karşılamaktadır. Özellikle ziyaretçiler için doğa ile iç içe güzel bir dinlenme yeri olabilecek Hıdırlık, çam ormanı sayesinde temiz bir hava sunmaktadır. ​​​​​​İlçe merkezinden 4 kilometre uzaklıkta bulunan Hıdırlık Tepesi burada bulunan temiz ve doğal suyu aynı zamanda atmosferiyle sıkça tercih edilen bir mesire alanı olmuştur. Çevresinde bulunan akarsu ise Nasrettin Hoca dolayısıyla meşhur olmuştur. Nasrettin Hoca’nın maya çaldığı göl olarak bilinen bu akarsu çevresi, ziyaretçilerine doğal bir manzara sunmaktadır. Ulaşım için yaya yolunun tercih edilmesinin yanı sıra özel araçla da kısa bir süre içerisinde mesire alanına ulaşmak mümkündür.

aksehirde-gezilecek-yerler-1-001.jpg

TEKKE KENT ORMANI

Doğanın eşsiz detaylarını ziyaretçileri ile paylaşan tekke kent ormanı el değmemiş güzelliği ile göz kamaştırıyor. Akşehir ilçesi Tekke Deresi mevkiinde ki kent ormanı oldukça geniş bir alana sahip.

aksehirde-gezilecek-yerler-7.jpg

Kent ormanı içerisinde yer alan karaçam, sarıçay, sedir, kavak türleri başta olmak üzere birçok bitki türü ormanın florasını oluşturmakta. Ayrıca domuz, kurt, vaşak, tavşan türleri de kent ormanının faunasını ortaya koyuyor. Birçok canlıya ev sahipliği yapan kent ormanı ziyaretçilerine farklı bir gezi rotası oluşturuyor.

aksehirde-gezilecek-yerler-2.jpg

 Muhabir
Etiketler :