Alanyaspor-Konyaspor maçında skandal bitmiyor! Alanya'nın ilk golü de gol değilmiş!

Süper Lig'in 14. haftasında oynanan ve 2-2 beraberlikle sona eren Alanyaspor - Konyaspor müsabakasında ev sahibi takımın kazandığı penaltı kararı tepki çekerken turuncu beyazlıların attığı ilk golün de ofsayt olduğu ortaya çıktı. Eski hakem ve futbol yorumcusu Deniz Çoban bu karar için 'skandal karar' ifadesini kullandı.
Alanyaspor-Konyaspor maçında skandal bitmiyor! Alanya'nın ilk golü de gol değilmiş!

Konyaspor'un hakemlerden yana canı yanmaya bu sezon da devam ediyor. Yeşil beyazlıların ligin ilk haftasında oynadığı İstanbulspor maçını yöneten ve rakip takım lehine kararlarıyla Konyaspor'un tepksini gören Hakem Burak Pakkan bu kez de ligin 14. haftasında deplasmanda oynanan Alanyaspor müsabakasında görev yaptı. Yine skandal kararlara imza atan hakem Pakkan büyük tepki gördü.

ALAKASIZ PENALTI ÇILDIRTTI

Burak Pakkan'ın Alanyaspor'un lehine verdiği penaltı kararı tepki gördü. Hem Konyasporlu yöneticilerden hem de futbol yorumcularından gelen açıklamalarda karşılaşmanın 39. dakikasında ev sahibi ekip lehine verilen penaltı kararı şaşkınlıkla karşılanırken, büyük eleştirileri de beraberinde getirdi. Alanyaspor'dan Cordova, Konyasporlu Oğulcan Ülgün'ün ayağına basmasına rağmen hakem Burak Pakkan, Ülgün'ün Cordova'yı düşürdüğü gerekçesiyle penaltı düdüğü çaldı ve ev sahibi ekip bunu gole çevirdi.

İLK GOLDE DE OFSAYT TESPİTİ!

Penaltı konusundaki tepkiler devam ederken ev sahibi ekibin attığı ilk golde de ofsaytın olduğu ortaya çıktı. Yayıncı kuruluşta futbol yorumculuğu yapan eski hakem Deniz Çoban Alanyaspor'un ilk golü i,çin 'skandal karar' ifadesini kullandı. Ev sahibi ekipte Cordova'nın attığı gol öncesi Novais'in ortasında Aliti'nin ofsaytta olduğunu belirten Deniz Çoban, Konyaspor'da savunma oyuncusu Ahmet Oğuz'un Aliti tarafından temasla engellendiğini de belirterek Lima'nın kafa pasıyla Cordova'nın golü attığını dile getirdi.

alanyaspor-konyaspor.jpg

'HAYRETLER İÇERİSİNDEYİM'

'Golün VAR'da izlenip iptal edilmesi gerekirdi' diyen Deniz Çoban, "Altı tane hakemin olduğu yerde bu gol nasıl veriliyor hayretler içerisindeyim. 2 numaralı oyuncuyu savunmak üzere giden yeşilli oyuncuyu blokluyor. Ofsayttaki olan oyuncu savunma oyuncusunun koşu yolunda bulunuyor ve geciktiriyor. Buna nasıl ofsayt verilmiyor da gol kararı veriliyor? Ofsayttaki oyuncunun defanstaki oyuncuya teması var. Video yardımcı hakem devreye girecek. Bahtiyar Birinci kardeşim diyecek ki burada bu var. Özgür Yankaya da bakacak. Çağıracak izleyecekler bu gol iptal edilecek. Bu golün yüzde yüz iptali gerekir. Skandal karar." ifadelerini kullandı.

HAKEM KADROSU HEPTEN SINIFTA KALDI

Alanyaspor'un attığı iki golde de skandal kararlara imza atan hakem kadrosu sınıfta kaldı. Mücadelenin orta hakemi Burak Pakkan olurken, karşılaşmada Pakkan'ın yardımcılıklarını Volkan Narinç ve Anıl Usta yaptı. VAR'da Özgür Yankaya AVAR'da ise Abdülkadir Bitigen bulundu.

Kaynak:YENİ HABER

Etiketler :