Alanyaspor maçında Konyasporlu futbolcuların performansları nasıldı? İşte isim isim değerlendirme!

Hakem hatalarının damga vurduğu Alanyaspor-Konyaspor müsabakasında yeşil beyazlı futbolcuların performansları nasıldı? İşte ilk 11 oyuncularından sonradan oyuna dahil olan yedeklere kadar bu maçtaki performansları...
Alanyaspor maçında Konyasporlu futbolcuların performansları nasıldı? İşte isim isim değerlendirme!

Konyaspor'un deplasmanda oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı Alanyaspor müsabakasına hakem hataları damga vurdu. Yayıncı kuruluşun yorumcuları da bunu destekledi. Eski hakem Deniz Çoban ve diğer yorumcular Alanyaspor'un ilk golünün kesin ofsayt olduğunu işaret ederek VAR'dan dönmesi gerektiğini söylediler. Arkadaşlarını da eleştirip bunu bilmeyen hakemlerin VAR masasında oturmaması gerektiğini, UEFA kriterlerine göre ofsayt tanımının tam da bu olduğunu dile getirdiler. Dolayısıyla Alanyaspor'un attığı ilk gol kesinlikle ofsayt. İkinci golün de penaltı olmadığı belli. Alanyaspor lehine çıkan penaltı kararında Oğulcan Ülgün'ün ayağına basılıyor. Hakem Burak Pakkan, Konyaspor'a faul vermek yerine Alanyaspor'a penaltı verdi. Dolayısıyla ev sahibi ekibin iki golü de doğru değil.

Bunun yanında Konyaspor Hakan Keleş'in takımın başına geçmesinin ardından daha derli toplu, ayağa pas yapan bir takım görüntüsü verdi. Konyasporlu futbolcuların bireysel performansları ise şöyleydi;

PAUL BERNARDONİ:

Aslında hem ofsayt olmasına rağmen rakibin sayılan golünde hem de penaltıda hatası yoktu.Yanlış çıkış yaptığı pozisyon oldu fakat birkaç pozisyonda ise çok iyi çıkışlar yaptı. Bernardoni'nin biraz daha penaltı çalışması gerekiyor. Çünkü Alanyaspor'da penaltıyı kullanan Novais hızlı hareket ediyor. Rakibin vücut hareketine baksa topu da çıkarabilirdi. Ama Sehic ile arasında fazla bir fark görünmüyor. Şu anda Konyaspor için ideal bir kaleci tipi diyebiliriz.

AHMET OĞUZ:

Sağ bek Ahmet Oğuz, oyunda kaldığı ilk yarı boyunca mücadelesini sürdürdü. Hücumlara çok çıkamasa da savunması iyiydi. İkinci yarı muhtemelen sakatlandığı için yerini Cebrail'e bıraktı.

CEBRAİL KARAYEL:

Ahmet'ten çok farkı yok. Hem savunmada hem de hücumda takımın iyi bir yedeği olduğunu gösterdi.

ADİL DEMİRBAĞ:

Adil yine iyiydi. Zaten maç sonu yaptığı röportajda da Calvo ile iyi bir ikili olduklarını söyledi. Goller tartışmalı olduğu için hataları olduğunu söyleyemeyiz. Ancak oyun kuruluşunda, ileriye top atmada mücadele gücü Konyaspor'da güven vermeye devam ediyor.

FRANCİSCO CALVO:

Geçtiğimiz hafta kesik yemişti. Bir süredir dağınık bir görüntüsü vardı. Bu görüntüye Alanya'da da devam etti. Zaman zaman iyi çıkışlar yaptı ama zaman zaman da rakibini kaçırdı. Son dakikalarda kendisine gelen boş pozisyondaki kafa şutunu içeriye atabilse Konyaspor maçı galip de tamamlayabilirdi. Bu konularda Trabzon'da yaptığı hatanın aynısını Alanya'da da yaptı. Boş pozisyonda topu arkadaşlarına iletemedi.

GUİLHERME SİTYA:

Kaptan Guilherme siye formundaydı. Konyaspor'un ilk golünün asisti neredeyse ondan geldi. Takımın dinamosu, kaptanı, moral ve motivasyonu. Sakatlığı olmadığı zamanlarda takıma pozitif katkı sağlıyor.

SONER DİKMEN:

Geçtiğimiz haftalara göre daha iyi bir görüntü sergiledi. Orta sahada Oğulcan ve Cicaldau ile birlikte Alanyaspor'un set oyununu engellemeye çalıştılar. Onları mecburi kontra ataklarla çıkmaya zorladılar. Alanyaspor da bu kontra ataklarla çıktığı pozisyonlarda fırsat buldu. Bunda da özellikle oyun kurgusu anlamında Hakan Keleş doğru hamleler yaptı.

OĞULCAN ÜLGÜN:

Oyundan çıkıncaya kadar mücadele gücü yüksekti. Soner ve Cicaldau ile iyi bir orta saha üçlüsü oluşturdular. Topun rakibe gitmesini engellediler. Araya atılan toplarda da kesiciliği yüksekti.

ALEXANDRU CİCALDAU:

Maçta gol attı ve fırsatçılığını gösterdi. Cicaldau'da bir kıpırdanma var. Takımın oyuncusu olduğunu hissettirmeye başladı. Fakat üzerine biraz daha koyması gerekiyor.

ROBERT MURİC:

İkinci gol de ondan geldi. Hakan Keleş'in Muriç'teki ısrarının sebebi anlaşıldı. Son vuruşlarda temiz vuruşlar yapıyor. Biraz daha fiziksel devamlılığı olsa daha önemli katkılar sağlayabilir. Birebirde adam geçmede ve doğru ortalarda Türkiye'deki en iyi kanat oyuncularından olduğunu gösterdi.

MARLOS MORENO:

Aslında Türkiye'de örneği olmayan ender futbolculardan bir tanesi ama topla çok oynaması, doğru zamanda pas vermemesi, arkadaşlarıyla takıma oyununa katkı sağlamaması gibi eleştiriler yapılabilir. Onun yanında estetik hareketleri, topla hızlı çıkması gibi artıları var. Takım oyununa katkı sağlayarak bireysel takılmadan devam ederse her hocanın takımında görmek isteyebileceği bir futbolcu.

SOKOL CİKALLESHİ

Konyaspor'un en kötü futbolcusuydu. Alanyaspor müsabakasında herhangi bir katkı sağladı. Bencilliği devam ediyor. Herhangi bir şekilde şu anda Konyaspor'un ilk 11'inde olması gerekmeyen futbolcusu pozisyonunda. Kafası muhtemelen hala yurt dışında. Bu sebeple Konyaspor'a faydalı olacak gibi görünmüyor.

YEDEKLERİN PERFORMANSLARI:

Yasir Subaşı ve Uğurcan Yazgılı çok fazla zaman alamadılar. Steven Nzonzi her zamanki gibi iki ileri bir geri pas yaptı. Hoca alternatif futbolcusu olmadığı için oyuna aldı. Prip ise birkaç pozisyon yakaladı.O da şut tercihlerinde yanlışlık yaptı. Arkadaşlarına pas vermesi gereken pozisyonlarda şutu tercih ederek atılabilecek bir golü engellemiş oldu.

Kaynak:YENİ HABER

Etiketler :