Alfemet Alüminyum zirveyi hedefliyor

Yıllardır sektörde edindikleri tecrübelerini kendi markalarını kurarak piyasaya aktarmak istediklerini belirten Alfemet Alüminyum Firma Sahiplerinden İsmail Yılmaz, "Hem iç piyasada hem de ihracatta daha ileri seviyeye gelerek markamızı zirveye taşımak istiyoruz" dedi.
Alfemet Alüminyum zirveyi hedefliyor

Konya’da İsmail Yılmaz ve Hüseyin Mengene tarafından 2019 yılında kurulan ve alüminyum sektöründe hizmet veren Alfemet, yenilikçi yapısıyla müşterilerin en çok tercih ettiği markalar arasında yer aldı. Sektörde uzun yıllara dayanan tecrübelerini kendi firmalarını açarak piyasaya sunmak istediklerini belirten Alfemet Alüminyum sahiplerinden İsmail Yılmaz, “Meslek hayatıma bu sektörde başladım. 13 yıl alüminyum üzerine hizmet veren bir firmada tecrübe kazandım. Polisaj işinden kalite kontrol şefliğine uzanan bir serüvenim oldu. Normalde CNC torna ustasıyım ve bu konuda eğitimlerimi tamamladım. Fakat çalışma hayatım sektör elemanı olarak yol çizmeme yönelik oldu. Ben de işimden memnun olunca buna engel olmak istemedim. Ortağım Hüseyin Bey de aynı firmada muhasebe departmanında muhasebe müdürüydü. Kendisi Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. 10 yıl aynı firmada çalıştık. O da alanında uzman bir şekilde sektöre birçok hizmette bulundu. Artık kendi işimizi kurmamızın vakti gelmişti. Bu doğrultuda Hüseyin Bey’le birlikte Alfamet Alüminyum’un temellerini attık. 1 yıllık süre içerisinde de büyüyerek yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ismail-yilmaz.jpg

‘İHRACATTA BAŞARI HEDEFLİYORUZ’

Yoğun olarak iç piyasayla çalıştıklarını, yakın zamanda yöneldikleri ihracatta da başarı hedeflediklerini dile getiren İsmail Yılmaz, “Alüminyum küpeşte (korkuluk sistemleri) bağlantı parçaları ve aksesuarlarının satışını gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra pleksi küpeştede bünyemizden satışa sunulan ürünler arasında yer almaktadır. Şuanda ağırlıklı olarak iç piyasayla ticaret yapıyoruz. Fakat ihracata yeni yöneldik diyebilirim. Birkaç gönderimimiz oldu ve yurt dışındaki müşterilerimizde de memnuniyeti sağladık. Yurtdışıyla çalışmaya devam etmek için çabalarımız sürmektedir. Devamlılık her işte olduğu gibi ihracatta da önem arz etmektedir. İşletme olarak bu konuda çok arzuluyuz. Hüseyin Bey’in bu yoğun çalışmaları sürmektedir” dedi.

manset-013.jpg

HİZMETTE YÜKSEK KALİTE

Kaliteli hizmet anlayışıyla yollarına devam ettiklerini kaydeden İsmail Yılmaz, “Sektörümüzde farklılığımız, hızlı geri dönüş, hızlı sevkiyat ve müşterilerimizle fikir alışverişi yapmaktır. Bu da bizi başarılı kılan unsurların başında gelmektedir. Ayrıca bizim için bir adet ürün satışıyla on bin adet ürün satışında en ufak bir hizmet farkı kesinlikle görülemez. Her müşterimizle ilişkilerimizi kuvvetli tutarak, kaliteli hizmet sergilemekteyiz” şeklinde konuştu.

alfe-met.jpeg

‘EN İYİSİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Ticarette en büyük hedeflerinin zirvede yer almak olduğunu belirten İsmail Yılmaz, “Öncelikle bu işte Alfemet markamızı zirveye taşımak istiyoruz. İhracat ağını genişletmek hedeflerimiz arasındadır. Başarılı olmak ve her şeyden öte ‘bu sektörde markayız’ demek bizi mutlu etmektedir. Alfemet  Alüminyum’un Türkiye’nin önde gelen markaları arasında yer almasını istiyoruz. Her adımda tam donanımla işlerimizi yaparak bu hedefe emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

onemli-1-001.jpg

‘MARKALAŞMAYA ÖNEM VERİYORUZ’

Alfamet isminin çıkış noktasını anlatan İsmail Yılmaz, “Firmamızı kurarken İsim hususunu çok düşündük. Globalliğe ve markalaşmaya yönelik bir isim olmasını arzuladık. Bu konuda hakkını teslim etmem gereken kişi eşimdir. Kendisi isim konusunda fikrini bu yönde sundu. Periyodik cetvelden yola çıkarak “AL” alüminyum “FE “demir olarak ‘Alfe’ ismini önerdi. Biz de metali kısaltma yaparak met ekledik ve ortaya ‘Alfemet’ yani alüminyum demir metal işletmesi çıktı. Alfemet alüminyum olarak isim haklarını alarak markalaşma yolunda adımlar attık. Geleceği dair planlamalarımızla daha güzel hizmetler vermeyi hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

•TÜRKAN YILMAZ-HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

onemli-2.jpg

onemli-3.jpg

onemli-4.jpg

huseyin-mengene.jpg

onemli-5.jpg

onemli-6-001.jpg