Ali Erbaş açıkladı! Hac için yaş sınırlamasına takılan on binlere güzel haber

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 2022 hac ibadeti için "31 bin 300'e yakın 65 yaş üstü engeline takılanlar oldu. Sınırlama kalktığında gitmek isteyenler gidebilecek. Hakları baki" dedi.
Ali Erbaş açıkladı! Hac için yaş sınırlamasına takılan on binlere güzel haber

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ülke TV'nin Mekke'den yayınladığı "Gündem Özel" programında, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün sorularını cevaplandırıyor.

Yurt dışından 1 milyon hacı adayının kabul edileceğini açıklayan Suudi Arabistan makamları, 65 yaş sınırı getirirken, Türkiye'ye de 37 bin 770 kişilik kontenjan ayırmıştı.

65 YAŞ ÜSTÜ ENGELİNE TAKILANLAR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 2022 hac ibadeti için "31 bin 300'e yakın 65 yaş üstü engeline takılanlar oldu. 65 yaş engeli ne zaman kaldırılırsa o zaman gelmek isteyenler gelecekler. Hakları baki." dedi. 

HAC KONTENJANI NASIL BELİRLENİYOR?

Kontenjanı tamamen Suudi Arabistan devleti belirliyor. Yaklaşık 20 seneden bu yana ülkelerin nüfuslarının binde biri olarak kontenjan veriliyor.

YILLARDIR BEKLEYEN HACI ADAYLARININ KURALARI NASIL HESAPLANIYOR?

Zannediyorum 12 yıldır bekleyen hacılarımız kuraya girdiler. yani o sene de yazılanlar da kuraya giriyor. Bir sene önce yazılanlar da daha önce yazılanlar da kuraya giriyor. Biz kaç yıl beklemişse o beklediği yılla çarparak, 10 yıl beklemişse 10 ile çarpıyoruz, 100 kere kuraya giriyor aynı torbada. 

"BUNU TÜRKİYE'DEN BAŞKA ÜLKE YAPMIYOR!"

Türk hacı adaylarının, Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesinde Türk hekimlerinin elinde şifa bulması hakkında Erbaş bu hizmet hakkında "Bu hastane uygulamasını Türkiye'den başka ülke yapmıyor!" dedi.