Ali Koç: "Hakemler bu cesareti nereden buluyorlar?"

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun durumuyla ilgili konulara değindi.
Ali Koç: "Hakemler bu cesareti nereden buluyorlar?"

Başkan Ali Koç, basın toplantısına ''Kapsamlı bir toplantı yapacaktık ama dün oyun oynanırken kurallar değişti. TFF bir açıklama yaptı. Toplantıyı yapmama kararı aldık ama basından ilgi olduğu için buraya geldik.'' sözleriyle başladı.

''Hakemler kazandığımız 11 maçın 9'unda bir sonraki hafta maç alamadılar'' 

''Pozisyonlara bütünüyle baktığınızda başka bir resim çıkıyor ortaya. Alanyaspor maçında iki kusurlu gol yedik, kural hatası için başvurduk. Daha başvurumuz bile ulaşmadan 'kural hatası' yoktur diye karar çıktı. Az kalsın WhatsApp üstünden karar alacaklardı. Gaziantep maçında 3 penaltımızı veren Arda Kardeşler sonraki hafta maç alamadı, 3 penaltımızı vermediği maç sonrası maç aldı. Kayserispor maçında 3 penaltımız verilmedi. Yeni Malatyaspor maçında kaçırdığımız penaltının tekrar edilmesi gerekirdi, 1 hafta sonra biz yapınca tekrar edildi. Göztepe maçında 4 dakika 17 saniye bizim golümüz hakkında istişare edildi. Ne konuştular o kadar bilmiyorum. Aut atışına korner verildi, döndü gol oldu. Max Kruse'un, Trabzonspor maçında net golü verilmedi, sesimizi çıkarmadık. Lehimize olsaydı yer yerinden oynamıştı. Alanyaspor maçı bizim için bardağı taşıran damla oldu. Bunlar işin saha içinde yaşananlar bir de saha dışında yaşananlar var. Sezon başından bu yana baktığımızda hakem hataları bariz görünüyor. Hakemler kazandığımız 11 maçın 9'unda bir sonraki hafta maç alamadılar. Hakemler her hafta maç yönetmek ister. Hakemlere verilecek en kuvvetli mesaj, hakem atamalarıdır. Bu aslında ödül ve ceza sistemidir. TFF aldığı kararlarla sadece bizi zayıflatmakla kalmadı, tüm yarışın tamamını kökünden etkiledi. Daha da kötüye gidecek, göreceksiniz.''

Ali Koç, ''Lehimize ne oldu diye baktık, Ankaragücü maçında Zanka'nın pozisyonunda aut yerine korner dersek anca 2 puan haksız diyebiliriz. Biz 14-15 puandan bahsediyoruz" dedi.

"Hakem dünyasında herkes bilir, hakemler cin gibidir atamalarda. Hakemler atamalara bakarlar, mesajı alırlar. Hakemler bu cesareti nereden buluyorlar? Kör göze parmak, cüretkar kararları bile bile alırlarken kime güveniyorlar? Vedat Muriçi'nin PFDK'ya sevki tek kelimeyle skandal, hatta meydan okumadır! Zorlamayla yapılmış bir hamledir."

Başkan Ali Koç, Falette transferiyle ilgili ''Sadık’ın yaptığı fedakarlıkla eksi limitin biraz üstüne çıktık ve Falette’i listeye kaydettik.'' dedi.

Ali Koç: “Fenerbahçe olarak Nihat Bey’e kırgınız, kızgınız”