Ali Osman Koçkuzu Hoca vefatının 3. senesinde kabri başında anıldı

Konya medreselerinde yetişen müderrislerin son talebelerinden olan, 29 Kasım 2020'de vefat eden Büyük Hadis Âlimi Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu Hoca, vefatının üçüncü senesinde; ailesi, talebeleri ve dostları tarafından kabri başında anıldı.
Ali Osman Koçkuzu Hoca vefatının 3. senesinde kabri başında anıldı

Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu Hoca, vefatının üçüncü senesinde kabri başında anıldı. Ailesi, talebeleri ve dostlarından oluşan kalabalık bir grup, Araplar Mezarlığında toplandı. Koçkuzu Hoca’nın kabri başında Kur’an okundu, dualar edildi. Ali Osman Koçkuzu Hoca, Hacı Veyiszâde Mustafa Korucu başta olmak üzere Osmanlı bakıyesi büyük alimlere yetişerek onlardan ders almış olan ülkemizdeki nadir Hadis hocalarından biriydi. Okuma öğrenme aşkı hiç sönmemiş olan Koçkuzu, 58 yıl boyunca çok sayıda öğrenciye ders okuttu.

ali-osman-kockuzu.jpg

'SENİ ÇOK ÖZLÜYORUZ HOCAM'

Prof. Dr. Mahmut Yeşil, "Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu Hocamızın darı bekaya irtihalinin üçüncü sene-i devriyesindeyiz. Üç yıl ne kadar da çabuk geçiverdi. Seni çok özlüyoruz Hocam. Başlattığın ders halkaları Elhamdülillah devam ediyor. 16 sene önce başladığımız “Musannef Dersleri” 7. Cildin sonuna yaklaştı. Ciddi bir katılımla devam ediyor. Fakültedeki “Tahavî Dersi” hoca arkadaşlarımızla devam ediyor. Teşviklerinizle başladığımız, salgın sebebiyle ara verdiğimiz “Buhârî Dersleri” ne dün Vefatınızın 3. Sene-i devriyesinde Fatihalar okuyarak yeni binada yeniden başladık. Sizin başlattığınız İlahiyat Eğitimi Destek Programı güz dönemi seminerleri Cumartesi günleri kalabalık bir gurupla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

ali-osman-kockuzu-1.jpeg

'MEZUNLARINIZ ŞİMDİ YURDA HİZMET EDİYOR'

Prof. Dr. Mahmut Yeşil, "Tek tek okutarak seçtiğiniz ve iyi yetişmeleri için bizzat emek verdiğiniz “Ensar Vakfı Konya Şubesi Dil Eğitim ve Tahkîk Merkezi” mezunları şimdi Üniversitelerde Profesör, Doçent, Öğretim Üyesi olarak, Lise ve Ortaokullarda öğretmen ve idareci olarak, Diyanet İşleri Başkanlığında Müftü, Vâiz ve Vâize olarak yurdun dört bir köşesinde hizmet ediyorlar. Elhamdülillah. Hadis ilimlerinde çalışarak, sünneti seniyeyi öğreterek bir ömür geçirdiniz. Allah Teâlâ sizi Rasulüllah S Efendimize komşu eylesin. Evlatlarınızdan, torunlarınızdan, talebelerinizden sizin yolunuzda yürüyen ilim adamlarını çoğaltsın. Ruhun şâd olsun mekanın cennetül Firdevs olsun Muhterem Hocam." dedi.

ali-osman-kockuzu-2.jpeg

ali-osman-kockuzu-3.jpeg

Kaynak:YENİ HABER

Etiketler :