Ali Rıza Usta Petrol’de Çanakkale ruhu yaşatılıyor!

Tarihimizde yaşanan olayları unutmayan ve bunu yaptığı etkinliklerle hatırlatan Ali Rıza Usta Petrol, bir farkındalık çalışmasına daha imza attı. 18 Mart Çanakkale Zaferi yıldönümü nedeniyle Birinci Dünya Savaşı’nda cephede savaşan askerlerin öğünlerinde yer alan ekmek ve üzüm hoşafını müşterilerine dağıttı.
Ali Rıza Usta Petrol’de Çanakkale ruhu yaşatılıyor!

Ali Rıza Usta Petrol Sahibi Mehmet Özkafa, petrol istasyonunda müşterilerine ekmek ve hoşaf dağıtımı gerçekleştirerek önemli bir farkındalığa dikkat çekti.  Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mehmet Özkafa, “Atalarımız bizlere bu vatan toprağını bırakmak için, bu zor şartlar altında savaş kazanırken, 2021 BM Gıda İsrafı Endeksi raporuna göre israf olarak dünyada 3’üncü ülkeyiz ve 7.7 milyon tondan fazla gıdanın israf edildiğine işaret ediliyor” ifadelerini kullandı.

1-20210318142741.jpg

‘TARİHİ YAŞAMAK VE YAŞATMAK İSTİYORUZ’

Tarihte yaşanılan önemli olayları yaşamak ve yaşatmak istediklerini belirten Ali Rıza Usta Petrol Sahibi Mehmet Özkafa, “Öncelikle o günkü şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Tarihimizde yaşanan tüm özel günleri elimizden geldiği kadarıyla insanlara hatırlatmaya çalışıyoruz. 23 Nisan’ı, 18 Mart’ı, 15 Temmuz’u burada yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Elimizden geldiği kadar insanlara dokunmaya çalışıyoruz. Bugün bir nebze de olsa o günü yaşatıyorsak, yaşatabiliyorsak ne mutlu bize. Bugün A’dan Z’ye herkeste bir bayram havası ve bir coşku var. Onu hissetmeye ve müşterilerimize yansıtmaya çalışıyoruz. Biz bu tür etkinlikler düzenlemeye 2017 yılında başladık. Yaklaşık üç yıldır tarihimiz için önem arz eden unutmamız gereken olayların canlandırmasını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

2-20210318142741.jpg

‘İSRAFA DA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ’

Yaptıkları etkinliklerle israfa da dikkat çekmek istediklerinin altını çizen Özkafa, “Bugün üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıyoruz. O günkü duyguları yaşatacak müzikler yaşatıyoruz. Bugün saat 18.00 ve 19.00 arasında mehter takımı gösterimiz vardır. Bütün Konyalı hemşerilerimizi bekliyoruz. Bu yaptığımız etkinliklerden dolayı güzel geri dönüşler alıyoruz. O gün çok zor şartlar altında savaşı kazanırken şu an dünyada israf olarak Türkiye üçüncü sırada yer alıyor. Bu gerçekten üzücü bir durum. Aslında bir nevi buna da dikkat çekmek istiyoruz. Z kuşağı dediğimiz nesle dokunmaya çalışıyoruz. Atalarımızdan, dedelerimizden ne gördüysek onu yaparız. Şimdi ki neslimizi kendi içimize alabilirsek, özümüzü onlara aktarabilirsek tarihimizden o kadar kopmayız. Bu sayede sağlam temellerle bir gelecek kurarız diye düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

4-789.jpg

3-20210318142742.jpg