Alişan Taşpınar: Konya Şeker’i şaha kaldırmak istiyoruz

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Alişan Taşpınar Yeni Haber Gazetesi Genel Müdürü Ahmet Ergan ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Seyfullah Koyuncu’yu ziyaret ederek PANKOBİRLİK için yapacağı çalışmaları anlattı.
Alişan Taşpınar: Konya Şeker’i şaha kaldırmak istiyoruz

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Alişan Taşpınar Yeni Haber Gazetesi Genel Müdürü Ahmet Ergan ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Seyfullah Koyuncu’yu ziyaret ederek PANKOBİRLİK için yapacağı çalışmaları anlattı.

‘FABRİKALAR ÇİFTÇİDEN DEĞİL ÇİFTÇİLER FABRİKADAN PARA KAZANACAK’

Yaklaşık 4 aydır sahada çiftçilerle görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen Alişan Taşpınar, “Çiftçimizin çok mağdur edildiğini düşünüyoruz. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifleri ekonomik olarak çıkmaza girmiş, finansal olarak da döndürülebilir bir hali kalmamıştır.  Ben bir tıp doktoru olarak şöyle bakıyorum: Konya Şeker yoğun bakımda entübe olmuş ve fişin ucunda da faiz lobisi var. Konya Şeker’in tüm iştirakleri 11 yıl çalışsa 1 senelik faizi ödeyemiyor. Bu kadar kötü bir tablo içerisinde yer alıyor. 2020 Bağımsız Denetçi Raporuna göre 48 tane şeker fabrikası alacak kadar borç var. Sadece Sivas ve Soma Termik Santralinden elde ettiğimiz zarar 1 milyar 508 milyon liradır. Böyle bir durumda çok tedirginiz. Sorunun çözümü için bir an önce seçimin yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu. Çiftçiye ve işçiye adil, hakkaniyete dayalı, şeffaf ve kazandıran bir yönetim anlayışıyla hizmet etmeyi taahhüt ettiklerini dile getiren Taşpınar, şunları kaydetti: "Uzmanlarla görüştükten sonra 42 maddelik noter tasdikli proje ve taahhütlerimizi ortaklarımıza sunduk. Bizim siyasi ikbal ve servetimize servet katmak gibi bir derdimiz yok. Biz, helal rızık derdinde olan, çalışan ve işini hakkıyla yapan hiçbir kimsenin ekmeği ile oynamayız. Konya Şeker başta olmak üzere işletme ve iştiraklerin ayaklarına vurulmuş faiz ve borç zincirlerini kırmaya geliyoruz."

konya-sekeri-saha-kaldirmak-istiyoruz-1.jpg

‘ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ’

Hedeflerinden bahseden Taşpınar şunları aktardı: “İlk hedefimiz 4+4 olarak iki dönem başkanlık sisteminin olmasıdır. Daha sonra PANKOBİRLİK’i hep birlikte yönetmektir.  Ortak akılla burayı şahlandıracağız. Konya Şeker’i şaha kaldırmak istiyoruz. Aksi halde Konya Şeker’in gidişatı hiç iyi değil. Biz yine de ümitsiz değiliz. Buralı tekrar rehabilite ederek, borçları yapılandırarak, kanayan yaralarımızı tamir ederek, hızlı bir şekilde yol almak istiyoruz. Eğer Allah nasip eder de biz yönetime gelirsek projesi olan tüm adaylarımızdan destek isteyeceğiz. Biz burayı ‘birlikte yöneteceğiz birlikte şaha kaldıracağız’ diyeceğiz.”

konya-sekeri-saha-kaldirmak-istiyoruz-2.jpg

‘ÇİFTÇİMİZ MALINA SAHİP ÇIKMALI’

Son olarak adaylığıyla ilgili gelen tepkileri değerlendiren Taşpınar, “Adaylığımıza yönelik çiftçilerimizden çok güzel tepkiler aldık. Bu konuda çok ümitkârlar. Çiftçilerimize her zaman dürüst olduk. Seçimi kazanmak için insanları yanıltmaya çalışmak kul hakkına girer. O zaman diğer adaylarımızın hakkını gasp etmiş oluruz. Yapabileceklerimizi anlattık, yapamayacaklarımızı da açık açık söyledik. Demokrasi söylemleri içerisinde bir seçim yapmak istiyoruz. Yüksek katılım istiyoruz. Çiftçi fabrikasına, malına sahip çıksın istiyoruz. Çiftçimizin desteğini arkamıza alırsak daha şevkle çalışırız ve daha çok hizmet yaparız” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ