Almanya'da "Müslümanlara Karşı Irkçılık ve Ayrımcılık" analizi

Islamrat Başkanı Başkanı Burhan Kesici:- "Almanya'da Müslümanlara ve kurumlarına yönelik ayrımcılık, şiddet ve saldırılar artıyor. Ne yazık ki, Müslüman aleyhtarı ırkçılık yaygınlaşıyor"
Almanya'da "Müslümanlara Karşı Irkçılık ve Ayrımcılık" analizi

KÖLN (AA) - Almanya İslam Konseyi'nin (Islamrat) yayımladığı bir analizde, Almanya'da Müslümanlara ve kurumlarına yönelik ayrımcılık ve şiddetin hızla arttığı belirtildi.

Merkezi Almanya'nın Köln kentinde bulunan Islamrat'ın Almanca yayımlanan "Müslümanlara Karşı Irkçılık ve Ayrımcılık" başlıklı 27 sayfalık kapsamlı analizinde, çeşitli araştırma ve raporlardan alıntılara yer verildi.

Analizde, İslam düşmanlığıyla mücadele konusunda politikacıların acilen harekete geçmesi gerektiği çağrısı yapıldı.

Almanya Protestan Kilisesi tarafından yapılan ve analizde paylaşılan bir ankete göre, ülkedeki yaklaşık her üç kişiden biri İslam'ın Almanya'ya ait olmadığı görüşünü savunuyor.

Analizde, Leipzig'de 2018 yılında yapılan "Otoriterizm Çalışması"na da yer verildi. Buna göre, "Müslüman nüfusun Almanya'da artışının endişe verici düzeyde" olduğu belirtilirken, ankete katılanların yüzde 44,1'i "Müslümanların Almanya'ya göç etmeleri yasaklanmalı", yüzde 55,8'i ise "Müslümanlar yüzünden kendi ülkemde kendimi yabancı hissediyorum" şeklinde düşünüyor.

Analizde yapılan değerlendirmede, söz konusu bu rakamların Almanya'da yaşayan Müslümanların günlük yaşamlarına "İslam karşıtlığı" olarak direkt yansıdığı, Müslümanların okul ve iş yerlerinde ayrımcılık ve ırkçılığa uğradığı kaydedildi.

Almanya'da Müslümanlara ve kurumlarına yönelik ayrımcılık ve şiddetin hızla arttığı belirtilen analizde, nitelikli bir Müslüman'ın, diğerlerine göre daha zor iş bulduğu, başörtüsü tartışmalarının artması ve Müslüman kurumların fiziksel olarak daha fazla saldırıya uğraması konusuna değinildi.

- "Müslümanlara yapılan saldırılar artıyor"

Islamrat Başkanı Başkanı Burhan Kesici, analizle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Almanya'da Müslümanlara ve kurumlarına yönelik ayrımcılık, şiddet ve saldırılar artıyor. Ne yazık ki, Müslüman aleyhtarı ırkçılık yaygınlaşıyor." ifadelerini kullandı.

11 Eylül 2001'e kadar kapalı kapılar arkasında söylenenlerin, bu tarihten itibaren açıktan açığa söylendiğine ve şiddetin ilk kez bu kadar arttığına işaret eden Kesici, "Ancak bu söylemler sadece sözle bitmiyor. Müslümanlar sokakta hakarete uğruyor, taciz ediliyor, fiziksel saldırıya uğruyor." dedi.

Kesici, derhal konuya dahil olmaları gereken siyasetçilere "İslam düşmanlığı" konusunda etkili önlemler geliştirme çağrısında bulundu.

Kaynak: