Altı ilin bazı bölgelerinde karantina kararı

Yeni tip koronavirüs (COVID) ile mücadele kapsamında Ankara ile birlikte beş kentin bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.
Altı ilin bazı bölgelerinde karantina kararı

KAYSERİ

Kayseri'nin Develi ilçesinde 25 ev karantinaya alındı

Kayseri'nin Develi ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 25 ev karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı mahallelerde yapılan sağlık taramasında bazı kişilerin Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Bunun üzerine sağlık ekipleri tarafından bölgede filyasyon çalışması başlatıldı ve test sonuçları pozitif çıkan kişiler Kayseri Şehir Hastanesinde gözetim altına alındı.

Bu kişilerle temaslı oldukları belirlenen 9 mahalledeki 25 ev ve bu evlerde yaşayan 90 kişi için ise karantina uygulaması başlatıldı.

ANKARA

Ankara'nın Güdül ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı

Ankara'nın Güdül ilçesine bağlı Akçakese Mahallesi'nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Güdül Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Akçakese Mahallesi'nde Kovid-19 vakaları görüldü.

Mahallede 14 gün boyunca karantinanın uygulanacağı belirtilen açıklamada, "Mücbir sebepler haricinde Akçakese Mahallesi'ne giriş ve çıkışların yasaklanmasına, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına karar verilmiştir. Karantina süresi boyunca Akçakese Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubu'nca karşılanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da bazı bina ve sokaklar karantinaya alındı

Adıyaman'da bazı bina ve sokaklar için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina kararı verildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulunca Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında vaka sayılarında artış olduğu belirtilen İmamağa, Siteler, Bahçecik, Bahçelievler, Karapınar, Malazgirt ve Alitaşı mahallelerinde bulunan bazı bina ve sokaklarda karantina uygulanmasına karar verildi.

Polis ekipleri, karantina kararı verilen bina ve sokaklar önünde güvenlik önlemi aldı.

Koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşlar ise 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

BAYBURT

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında karatinaya alındı.

İlçeye bağlı Akbulut köyünde bazı vatandaşların test sonucunun pozitif çıkması sonucu, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla köy giriş çıkışa kapatıldı.