Altın alacaklara piyasadan büyük fırsat! Uzman isim tarih verdi

Yatırım yapan vatandaşlar, gözlerini altın fiyatlarına çevirdi. Bu noktada altın almalı mı satmalı mı? Altın tekrar alım fırsatı verir mi? soruları merak konusu oldu. Altın fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Finans Analisti İslam Memiş, detayları tarih vererek aktardı. Memiş, "Altın yatırımı yapacak vatandaşlar için haziran ayı içerisinde bir alım fırsatı ön plana çıkabilir." dedi.
Altın alacaklara piyasadan büyük fırsat! Uzman isim tarih verdi

Merak edilen tüm soruları Finans Analisti İslam Memiş'in yorumladı. İşte detaylar…

Memiş, "Ons altın şu anda bin 960 dolar seviyesinde stabil durumunu hala devam ettiriyor. 1.968 dolar seviyesinin kırılması biraz zor. Kısa vadede 1910 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme bekliyorum ons altın tarafında. Benim altın olarak yönüm negatif.

islam-memis.jpg

Altın şu anda dolar endeksli olarak yükseliş gösteriyor. Eğer Merkez Bankası'ndan bu yönde bir karar gelirse gram altın TL fiyatı 1350 TL seviyesinin altına kısa vade için sarkabilir. İşte bu kısa vadeli düşüşler alım fırsatı sunabilir. Ons altında yaz aylarında 2 bin 350 dolar seviyesine kar bir yükseliş beklentimiz var.” ifadelerine yer verdi.

altin.jpg

GRAM ALTIN ALIM FIRSATI VERECEK

Gram altın fiyatı yaz aylarında 1.450/1.500 TL civarına tekrar yükselecektir. Düğün yapacak olan altın borcu olan ya da altın yatırımı yapacak vatandaşların haziran ayı içerisinde öngördüğümüz 1,350 TL seviyesinin altına düştüğünde bir alım fırsatı olarak ön planında durabilir. Düşüşler kısa vade kalabilir.

altinn.webp

‘ALTIN ALACAKLAR BİRAZ BEKLEMELİ’

Memiş, “Orta ve uzun vadede pozitif beklentimiz halen devam ediyor. Elinde altın olan vatandaşlar satış için acele etmemeli. Bankaların alım-satış arasında geniş bir bant var. Bununda önümüzdeki haftalarda normalleşeceğini göreceğiz. Bu zamanlarda alım yapmak daha karlı olabilir. Altın alacakların biraz beklemeleri daha isabetli olabilir. Merkez Bankası'nın faiz kararını görmek lazım." dedi.

Etiketler :