Altın çağı

Bu yılın altının çağı olacağı vurgusunu yapan Yusuf Yaşar, “Ben yatırımcılara 2023 için şiddetle altın öneriyorum. Mutlaka altın alsınlar. Altın kısa vadede durur, yavaş gider ama kaybettiği kanı kazanmak üzere devam eder. Zaten bir sıçrayış bekliyoruz.” dedi.
Altın çağı

Yıl içerisinde altında yükseliş beklediklerini söyleyen Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, altının güvenilir bir liman olduğunu belirtirken sanal paralardan da uzak durulması gerektiğini önerdi.

Şu anda da altının yükselişte olduğunu belirten Yaşar, “Altın fiyatları geçen yılki durgunluğunun ardından yükselmeye başladı. Geçen yıl bin 620 dolara kadar onsu düşmüştü. Bu altının son 10 yıldaki belki de en düşük değerleriydi. Şu anda 1.924,92 dolar, bir ons altın önümüzdeki günlerde bir ya da iki ay içerisinde 2 bin doları bulacağını düşünüyorum.” ifadelerinde bulundu.

altin-4.jpg

‘ÇEYREK ALTIN 3 BİN LİRA OLACAK’

Yaklaşık olarak 6 ay sonra çeyrek altının 3 bin lira olma ihtimali olduğunu belirten Yaşar, “Ben yatırımcılara 2023 için şiddetle altın öneriyorum. Mutlaka altın alsınlar. Altın kısa vadede durur, yavaş gider ama kaybettiği kanı kazanmak üzere devam eder. Zaten bir sıçrayış bekliyoruz. Bu kesin olacak. Yaklaşık 6 ay sonra çeyrek altının 3 bin lira olma ihtimali var. Dolar da çok fazla yükseldi ama eğer döviz alacaksanız dolardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Euro alınabilir ama yatırım sepetlerinin yüzde 70’inin altın olmasını öneriyorum.

altin-7.jpg

Altın güvenilir bir yatırım. Mevsim itibariyle şu anda altın satışlarının durgun olduğu bir dönem. Daha çok yatırım için alınıyor. Konya tarım şehri olduğu için pancar, mısır, buğday, hasat paraları yazın alınıyor. Düğünler de aynı şekilde. Ama bu dönemde yatırımcılar yine altını tercih ediyorlar. Bu yıl altın fiyatları yüksek seyir edecek. 1.924,92 dolar olan ons, 2 bini aşacak. Bu yüzden de çok ciddi yükselişler görebiliriz. Altın zaten siyasi gergin ortamları çok sever. Dünya çapında olaylar olduğunda da yükselmeler gerçekleşir. Bu yaz düğün yapacaklar imkanları varsa şu an altınlarını alsınlar. Çünkü yüksek fiyatlarla karşılaşacağız.” diye konuştu.

altin-1.jpg

‘BU TÜR PARALARIN SONU HÜSRANLA BİTTİ’

Sanal paralardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Yaşar, “Son zamanlarda yatırım için özellikle gençler kripto paralara yöneldi. Çok fazla para kazanan da oldu ama çok fazla bilgi sahibi olduklarından değil. Zaten yükseldi. Ama şimdi ellerindekileri de kaybettiler. Birçok kişinin kaybediş hikayesine şahit olduk. Bu tür paraların sonu hüsranla bitti. Evini, arabasını satan hatta emekli maaşının tazminatını tamamen buna yatıran insanlar oldu. Bu milli piyango gibi bir şey. Biraz hayalcilik. Para da soyut, yatırdığın yer de soyut. Bir hayalin peşinden gidiyorlar. Kazananlar da oldu. Daha doğrusu denk geldi. Özellikle gençler kripto paralardan uzak dursunlar. 50-100 dolarlık kripto alıp milyoner olmak mümkün değil. En güvenilir yatırım aracı altındır. Altının sıfatı vardır. Güvenilirdir. Sadece Türkiye’de değil dünyada da güvenilirdir.” sözlerine yer verdi.

altin-5.jpg

‘KONYA’DAKİ ALTINLARIN YÜZDE YÜZÜNÜN AYARLARI TAM’

Altının kuyumcudan alınması gerektiğini savunan Yaşar, Konya’daki altınlarda hiçbir ayar sorunu olmadığı vurgusunu yaparak, “Altın internetten değil, kuyumcudan alınır. Çünkü aldığınız altının en ufak bir sorunu çıkarsa kuyumcu arkasında durur. Konya’da satılan altınların yüzde yüzünün ayarları tam. Hiçbir ayar sorunu yaşamadık. Dernek olarak bunu biliyoruz. Çünkü İstanbul’dan gelen imalatçılardan, pazarlamacılardan numune alıyoruz. Numuneleri analiz ettiriyoruz. Analiz raporunu esnaf görmeden alışveriş yapmıyor. Bunun dışında esnafların vitrinlerinden rastgele numuneler alıyoruz. Buralardan da ayar kontrolü yapıyoruz. 12 tane bilezik atölyemiz var. 12’sinden de bir bilezik aldık. O bilezikleri de 4’e ayırdık. 2’sini Konya’daki ayar evine gönderdik. Diğer 2’sini de İstanbul’a gönderdik. İstanbul’da da aynı atölyeye değil 2 farklı atölyeye verdik. Çıkan sonuçlar tam ayardı. Bu Konya için bizim yüz akımız oldu. Bu yüzden müşterilerimiz de ayar konusunda emin olabilirler.” şeklinde konuştu.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :