Altın dokunuşlar kadınların elinde hayat buldu

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kursiyer ve öğretmenlerinin eserlerinden oluşan Geleneksel 16. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Kültür Festivalinin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Altın dokunuşlar kadınların elinde hayat buldu

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kursiyer ve öğretmenlerinin eserlerinden oluşan Geleneksel 16. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Kültür Festivalinin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

icerik-sekiz-004.jpg

‘KÜLTÜREL VE SANATSAL DEĞERLERİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK’

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Uğur İbrahim Altay, Bu yılki serginin kapsamlı, etkileyici ve çok büyük bir emekle hazırlanmış olduğunu gördüm. El emeği göz nuru ürünleri işleri burada tüm Konya ile paylaşıyoruz. İnşallah gelecek yıldan itibaren bunu ulusal anlamda daha çok tanıtmaya imkân olur. Kültürel ve sanatsal değerlerimize büyük katkı sağlayacak, geleneksel sanatlarımızın yaşatılması adına oldukça önemli bir etkinlikte sizlerle bir aradayız. Şüphesiz ki toplumlar nesilden nesle aktarılan kültürel değerlerle yükselir ve gelişirler. Sanat, bu kültürel değerler içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Bizler binlerce yıllık birikimin izlerini taşıyan bir medeniyetin mensuplarıyız ve kadim medeniyetimiz tüm kültürel değerlerinin yanında eşsiz bir sanatsal anlayışa sahiptir. Orta Asya’nın engin düzlüklerinde Adriyatik kıyılarına kadar geniş bir coğrafyanın mirasıyla şekillenen bu anlayış dün olduğu gibi bugün de tüm estetik yönleriyle insanlığa ilham kaynağı oluyor" diye aktardı.

icerik-alti-012.jpg

‘PAHA BİÇİLEMEZ ESERLER SANATSEVERLERLE BULUŞACAK’

Paha biçilemez birçok eserin sanatseverle buluşacağını belirten Başkan Altay, “Konya olarak 30 ülkeden bin 194 üyesi bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığını yürüterek gönül coğrafyamızda çok önemli çalışmalar yapıyor, kardeşliğimizi ve iş birliğimizi geliştiriyoruz. Bu bakımdan Geleneksel Altın Dokunuşlar Sergisinin bu yıl ‘Türk Dünyası’ temasıyla düzenleniyor olması oldukça anlamlı. Sergi kapsamında KOMEK ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezlerimizin kursiyerleri ve öğretmenlerinin altın dokunuşlarıyla hayat bulan her biri paha biçilemez bir değere sahip 2 bin 140 eser sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca; atölye çalışmaları, konserler, konferanslar, müzik dinletileri ve kukla gösterileri gibi onlarca etkinlik de sergiyi bir sanat şöleni hale getirdi. Ben sergide emeği geçen tüm kursiyerlerimize, öğretmenlerimize ve katılım sağlayan sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

icerik-dokuz-009.jpg

‘KADINLARIN İSTİHDAM ETMELERİNİ ÖNEMSİYORUZ’

Kadınların hayatın her alanında olmasına gerektiğine vurgu yapan Altay, “Sanatsal faaliyetlere destek olmak Konya modeli belediyecilik anlayışımızın öncelikleri arasında yer alıyor. Göreve geldiğimiz günden bugüne bu alanda onlarca çalışmayı hayata geçirdik. Bu tür faaliyetlerin özellikle hanım kardeşlerimiz tarafından gerçekleştirilmesini ayrıca değerli bulduğumu ifade etmek isterim. Bizler hanım kardeşlerimizin toplumsal hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerini ve istihdam edilmelerini çok önemsiyoruz.

icerik-uc-025.jpg

Hamdolsun bugüne dek belediyemiz bünyesindeki atölyeler aracılığıyla kadınların üretime katılmalarına büyük katkı sağladık. Meslek Edindirme Kurslarımızda eğitim alan kadın kursiyerlerimiz KOMEK atölyelerinde üretim yapıyor, KOMEK Kooperatifi vasıtasıyla ürettiklerini dünyaya pazarlıyor ve bunlarla birlikte sanatsal faaliyetlerde de bulunuyor. KOMEK’te ANATOYA adıyla bir oyuncak markası, ZEYBE adıyla bir çanta markası ve ZENOBYA adıyla bir polar markası oluşturduk. Ahşap Oyuncak Atölyemiz ve Karakulak Uluslararası Pelüş Oyuncak Atölyemiz Birleşmiş Milletlerle iş birliği halinde çalışmalarını sürdürüyor.” şeklinde konuştu.

icerik-on-001.jpg

‘A’DAN Z’YE HERKES‘KOMEK’TEN FAYDALANIYOR’

Başkan Altay, “Meslek Edindirme Kurslarımızda bugüne dek 1 milyonu aşkın hemşerimize 544 branşta hizmet verdik. Yılda üç dönem kayıt alan KOMEK’lerimizin yıllık kursiyer kapasitesini 150 bine çıkardık. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu kapasiteyi çok daha ileri bir seviyeye taşıyacağız. Meslek Edindirme Kurslarımızda yalnızca yetişkinlere değil, Genç KOMEK adıyla çocuklarımıza da eğitimler veriyor ve onları en güzel şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Bu vesileyle 7-14 yaş aralığındaki tüm öğrencilerimizi yaz tatilini Genç KOMEK Yaz Okulumuzda değerlendirmeye davet ediyorum. Bu yılki Yaz Okulu kayıtlarımız 6 Haziran’da başlayıp 19 Haziran’a kadar sürecek. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

icerik-dort-024.jpg

icerik-bir-020.jpgicerik-iki-049.jpgicerik-yedi-007.jpg

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :