Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor

Altın son yılların rekorlarını kırıyor. 2020 yılına 290,00 TL ile başlayan altın, Konya’da şuan itibariyle 478.00 TL’yi bularak son 10 yılın rekorunu kırdı.
Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik ikinci dalga endişeleri ve ABD ile Çin arasında devam eden gerilimin desteklediği altın fiyatlarında rekor üstüne rekor kırılıyor. Geçtiğimiz gün 2.055 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören ve günü yüzde 0,9 değer kazancıyla tamamlayan altının ons fiyatı, yükseliş eğilimini dün de taşıdı. Ons altın, dün öğle saatlerinde 2.050 dolardan işlem gördü. Analistler, yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin haber akışı ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirterek, ABD'nin istihdam raporu öncesinde, dün açıklanan haftalık işsizlik başvurularının da piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini söyledi. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.060 doların direnç konumuna gelebileceğini ifade eden analistler, gram altında ise 435-470 lira bandının izleneceğini kaydetti.

mehmet-kusdemir-fidan.jpg

KONYA’DA DA ALTINA İLGİ DEVAM EDİYOR

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, altın fiyatlarında yükselişin devam edeceğini belirtti. Çeyrek altının 790 TL seviyelerinden satışının yapıldığını ifade eden Kuşdemir, altındaki son fiyatlara ilişkin şu bilgileri verdi. Buna göre; Konya’da, Çeyrek Altın 790 TL, Yarım Altın bin 580 TL, Cumhuriyet Altını 3 bin 250 TL, Bilezik 450 TL, 24 Ayar 478 TL seviyelerinden işlem gördü.

ALTIN EN GÜVENLİ LİMAN

Altının, çok güvenilir bir yatırım aracı olduğunu bir kez daha kanıtladığını vurgulayan Kuşdemir, “Şuan için bu fiyatlara satıyoruz. Bu gidişle altın, daha da yükselecek gibi gözüküyor. Altına yatırım yapanlar bu yılda da çok kazançlı çıktı. Altın, çok güvenilir bir yatırım aracı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Halkımızı altına yatırım yapmaya çağırıyoruz. Düğün yapacaklar açısından işler biraz zorlaştı. Bu sene gurbetçi vatandaşımızın da az gelmesi, pandemi nedeni ile düğün ve nişanların az olması piyasaları olumsuz etkiledi. Altın alım ve satımlarında en güvenli şehir Konya‘dır. Vatandaşlarımız, Konya’mızdaki bütün Kuyumcu esnaflarımızdan güvenle, gönül rahatlığıyla altın mamulleri alışverişlerini yapabilirler” diye belirtti.