Altın madalyaya ‘Gür’leyecek

Türkiye, her zaman olduğu gibi Kick Boks’ta büyük bir atılım yaptı. Genç jenerasyonun son temsilcisi de Meram Belediyespor’un milli sporcusu Sabriye Gür...
Altın madalyaya ‘Gür’leyecek

200 doğumlu Sabriye, gelecek dönemde daha çok ismini duyacağımız isimlerden biri olma yolunda ilerliyor. Kick Boks kariyerinde sayısız başırıya imza atan ve şimdi de gözünü İslami Dayanışma Oyunları’nda Altın madalyaya diken milli sporcu Sabriye, ‘GÜR’lemeye hazır..

Milli sporcu, Kick Bıoks’ta ki geçmişini, başarılarını, hayallerini ve hedefleriyle ilgili yeni Haber Gazetesi Spor Müdürü Yılmaz Çelik’e konuştu, samimi açıklamalar yaptı.

sabriye-gur-2.jpg

“ABİM SAYESİNE BAŞLADIM”

“Adım Sabriye Gür. 22 yaşındayım. 2012 yılında bu spora başladım. 12 yaşından beri Kick boks sporu ile uğraşıyorum. Abim sayesinde başladım. Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunuyum aynı zamanda beden eğitimi öğretmeniyim.”

sabriye-gur-4.jpg

“HAYATIM BOYUNCA HEP SPOR YAPTIM”

“Hayatım boyunca hep spor ile uğraştım. Ailem de zaten hep sporla uğraşıyordu. Babam gençlik döneminde futbol oynadı. Halam yüzme sporu ile uğraştı. Abim de hala kick boks sporuyla uğraşıyor.”

sabriye-gur-5.jpg

“KİCK BOKS ÖZGÜVENİMİ ARTTIRDI”

“Kick boks her zaman hayat kalitemi yükseltti, özgüvenimi arttırdı. Dayanışmayı öğrendim, milli forma bizi piste attı. Sporun çok fazla eksisi olduğunu düşünmüyorum. Ancak stres ve kaygı yaşıyorsunuz her anlamda, bu da bazen olumsuzlukö oluşturabiliyor. Ama onun dışında hep olumlu katkı oluyor.”

sabriye-gur-3.jpg

“HER KADININ KENDİNİ SAVUNMASI GEREKİYOR”

“Kick Boks, bir mücadele ve savunma sporu olduğu için her kadının ilgilenmesi gerekiyor. O yüzden öncelikle bir kadın olarak bunu zaten yapmam gerekiyor. Kendimi tanımam, öğrenmem gerekiyor. Müsabakalarda birkaç madalya kazandık ve bu da devam etmeme sebebiyet verdi. Şu an çok mutluyum.”

sabriye-gur-6.jpg

“ÇOK FAZLA SAKATLIK YAŞIYORUZ”

“Çok fazla sakatlık yaşadığımız için bazen olumsuz durumlar meydana gelebili,yor. Neredeyse her ay sakatlıklarla boğuşuyoruz diyebilirim. Psikolojik de olumsuzluklar oluyor ama Antrenörünüzle beraber süreç geçirip atlatıyorsunuz bir sonraki turnuvaya devam ediyorsunuz.”

“HAYALİM OLİMPYAT ŞAMPİYONU”

Her sporcunun bir hayali vardır. Olimpiyat şampiyonu olmak. Ama Kick boks şu anda yarı olimpik olarak geçiyor. Tek hayalim Kick Boks sporunun olimpiyat olması ve benim bu müsabakada şampiyon olarak altınmadalyayı kazanmak istiyorum.”

sabriye-gur-7.jpg

SABRİYE’NİN DERECELERİ

“Türkiye şampiyonalarında 10 kez şampiyonluk yaşadım. Bu sene Kocaeli Şampiyonası’nda 22. kez şampiyonluğu yaşadım. 5 kez Euro Cup şampiyon oldum. Avrupa ikinciliğim, Avrupa derecelerim, dünya üçüncülüğüm gibi derecelerim var. Önümüzde ise şu anda İslami Dayanışma Oyunları’nda var buradan da inşallah şampiyonluk nasip olur.”

sabriye-gur-8.jpg

“ÇOK HAYALPEREST BİRİYİM”

“Ben çok hayalperest biriyim. İnanılmaz hayaller kuruyorum. Avrupa şampiyonluğu önüme koyduğum her hedef benim için bir mekanizmaya dönüşüyor. Sürekli onunla ilgili hayaller kuruyorum, çalışıyorum. Şu anda bir hedefim var o da İslami Dayanışma Oyunları’nda ve Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonlukyaşamak istiyorum”

“SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE İLERLİYORUZ”

“Antrenörüm Mehmet Güçlü’nün çizdiği antrenmanlar dahilinde ilerliyoruz. İlk kuvvet antrenmanından başlayıp son güne kadar hız antrenmanlarına kadar devam ediyoruz. Sistematik ve disiplinli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

YILMAZ ÇELİK / YENİ HABER GAZETESİ

 Spor Muhabiri