"Altınlarda büyü var" diyen dolandırıcının cezasına onama

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Yargıtay 15. Ceza Dairesi, büyü olduğunu söylediği altınlara "dua okuyacağı"nı söyleyerek, alan sanığa "dini inanç ve...
"Altınlarda büyü var" diyen dolandırıcının cezasına onama

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Yargıtay 15. Ceza Dairesi, büyü olduğunu söylediği altınlara "dua okuyacağı"nı söyleyerek, alan sanığa "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık"tan verilen hapis cezasını onadı.

Mersin'de muska yazdığını söyleyen bir kadın, misafir olarak gittiği evde, ev sahibini üzerinde büyü olduğu iddiasında bulundu. Ev sahibinden domates isteyen kadın, ezdiği domatesi bir bezin içerisine sardı. Daha sonra bezi açan kadın, ezik domatesle birlikte bir de muska çıkarttı.

Bez içerisinden çıkan muskayla ev sahibine büyü yapıldığını anlatan kadın, evdeki altınlarda da büyü olduğunu söyledi.

Büyünün bozulması için altınlara okuması gerektiğini belirten kadın, altınları ev sahibinden istedi.

Getirilen altınları, bir battaniyeye sarmaya çalıştığı sırada ev sahibine fark ettirmeden cebine koyan kadın, battaniyenin kapalı bir sandığa saklanmasını bir süre burada tutulmasını isteyerek evden ayrıldı.

Ev sahibi belli bir süre sonra battaniyeyi açtığında altınların olmadığını fark ederek şikayetçi oldu.

Açılan davada Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık kadını "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçundan hapis cezasına çarptırdı.

Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 15. Ceza Dairesi, sanık hakkındaki hapis cezasını onadı. Dairenin kararında, mahkemenin mahkumiyet yönündeki kabulünde isabetsizlik görülmediği vurgulandı.

Kaynak: