Altunyaldız: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya ALTUNYALDIZ, Komisyon Üyesi Milletvekilleriyle birlikte Adana’da saha ziyareti gerçekleştirdi. Altunyaldız; "Adana’daki üretme kültürünün çok daha ileriye gitmesi, ülkemizin lokomotif güçlerinden birisi olan Adana’daki güçlenmeyle birlikte ülkemizin çok daha büyük hedeflere kararlılıkla ulaşması için biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız." dedi.
Altunyaldız: Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Komisyon Üyesi Milletvekilleriyle birlikte Adana’da saha ziyareti gerçekleştirdi. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın eşlik ettiği Komisyon Heyeti, Adana’da faaliyet gösteren sanayi tesislerine inceleme ziyareti yaparken aynı zamanda sanayicilerle beraber düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda genel görünümü değerlendirdi.

Saha ziyareti sonunda değerlendirmelerini paylaşan Altunyaldız, sanayicilerin üretme heveslerinin güçlenerek devam etmesinin Türkiye’nin güçlü ve sürdürülebilir büyümesinin bir göstergesi olduğunu ifade ederken her siyasi partiden temsilcilerin bulunduğu Komisyon Üyeleri ile birlikte sanayimizin daha ileriye taşınması ve sanayicilerimizin yatırımlarının artması için kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

altunyaldiz-dunyada-iki-temel-unsur-su-anda-tum-dengeleri-alt-ust-ediyor-1.jpg

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu saha ziyaretlerine devam ediyor

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız başkanlığında ve Komisyon Üyesi milletvekillerinden oluşan heyet Adana’da saha ziyaretinde bulundu. Ziyaret kapsamında Adana’da faaliyet gösteren farklı sektörlerden firmaların üretim tesislerini ziyaret eden Heyet ayrıca Adana Sanayi Odası organizasyonunda düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda sanayicilerle bir araya geldi.

altunyaldiz-dunyada-iki-temel-unsur-su-anda-tum-dengeleri-alt-ust-ediyor-2.jpg

ALTUNYALDIZ'IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE

“Bugün hamdolsun ki üretme tutkusunu içinde yaşatan, küresel konjonktürde yaşanan birçok sıkıntıya üretmenin, ülkemize istihdam ve katma değer sağlamanın verdiği mutlulukla göğüs geren sanayicilerimizin yoğun emeklerle faaliyet gösteren üretim tesislerini ziyaret ettik. Ben ve Komisyon Üyesi değerli milletvekillerimiz ülkemizin üretim nitelikli üretim gücünü, yüzlerce pazara ihracat yapma potansiyelini ve dünyanın en büyükleriyle rekabet etme becerisini gördüğümüzde ziyadesiyle mutlu olduk. Adana Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerden birisi. Burada var olan üretim kültürünün güçlenerek sürmesi, ülkemizin güçlü, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümesinin en önemli öğelerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor.”

altunyaldiz-dunyada-iki-temel-unsur-su-anda-tum-dengeleri-alt-ust-ediyor-3.jpg

Sürdürülebilirlik vizyonu yenilikçilik ile harmanlanıyor

“Bugünkü saha ziyaretimizin ilk durağı Adana Sanayi Odası Model Fabrika ve Yenilik Merkezi oldu. Dünyada iki temel unsur şu anda tüm dengeleri alt üst ediyor. Bunlardan birisi dijital dönüşüm, diğeri ise küresel iklim değişikliği ile mücadele. Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’ndeki proje ve faaliyetler bu iki trendin de en iyi şekilde hayata geçirildiği başarılı uygulamalar. Firmalar verimliliklerini ve rekabet güçlerini, kaynakları çok daha etkin kullanmak için Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nden doğan fikirleri uygulamaya geçiriyorlar.”

“Dünyada her yıl 2 milyar tondan fazla çöp üretiliyor ve bu çöpün sadece %16’sı geri dönüştürülebiliyor. Dünyamızın kaynaklarını çok daha etkin kullanmak ve döngüsel ekonomiyi hayata geçirmek için atık yönetimi büyük öneme sahip. Adana’da ziyaret ettiğimiz Yılmaz Elyaf, plastik geri dönüşümünü etkili bir şekilde sağlayarak atık pet şişe ve plastikten elyaf üretimini gerçekleştiriyor. Kaynaklarımızın çöp olmasını değil ekonomiye geri kazandırılmasını sağlıyor.”

Gıda güvenliğinde sürdürülebilirlik öne çıkıyor

“Komisyonumuzla birlikte ziyaret ettiğimiz bir diğer üretim tesisi ise Sunar Gıda. Türkiye’nin ilk sürdürülebilir ayçiçek yağı üretimini yerinde gördük. Sürdürülebilirlikten ne anlıyoruz? Kaynakların etkin ve verimli kullanıldığı, suyun üretimin her aşamasında yönetiminin sağlandığı ve hiçbir kaynağının heba edilmediği, atık yönetiminin başarılı bir şekilde hayata geçirildiği bir üretim sürecinin ürünü. Küresel iklim değişikliği ile birlikte sürdürülebilir gıda üretimi de tehdit altında. Sahip olduğumuz kaynakların değerinin bilincinde olarak döngüsel ekonomiyi başarıyla hayata geçirmeli ve başta gıda üretimi olmak üzere tüm üretim süreçlerinde sürdürülebilirlik kavramını odak noktamıza almalıyız.”

altunyaldiz-dunyada-iki-temel-unsur-su-anda-tum-dengeleri-alt-ust-ediyor-4.jpg

Gelecek kilit ürünlerin üretimini gerçekleştirenler ile şekillenecek

“Komisyon Üyesi milletvekillerimiz ve Adana Sanayi Odamız ile saha ziyaretimizin son durağında SASA Polyester A.Ş.’yi ziyaret ettik. SASA ülkemizin çok önemli bir değeri. Yerinde görme imkânı bulduğumuz inşaat halindeki yatırımları devreye alındığında 20 binden fazla ilave istihdam ve yaklaşık 15 milyar dolarlık bir üretim hacmi ülkemize katma değer olarak sunulmuş olacak. Ülkemiz hızla büyüyor. Hızlı büyümenin sürdürülmesi için gerekli üretimin kilit hammaddelerinin yine ülkemiz kaynaklarıyla ve ülkemizde yetişen nitelikli insan gücüyle üretilmesi, sahip olduğumuz kaynakların yurt içinde kalmasına böylece cari açığımızın gerilemesine ve katma değerimizin yükselmesine vesile olacak. ”

Sanayicilerle bir araya geldiler

Saha ziyaretinin ardından Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda sanayicilerle bir araya gelen TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri sanayicilerin görüş ve önerilerini tek tek dinleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki KIVANÇ, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ve Komisyon Üyesi milletvekillerini Adana’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederken sanayicilerin üretmeyi sürdürmek için hevese ve tutkuya sahip olduklarını iletti. KIVANÇ ayrıca başta Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız olmak üzere tüm Komisyon Üyelerinin sanayicilerin karşılaştığı zorluklara hızlı çözümler geliştirmek için çalıştıklarından memnuniyet duyduklarını ve bu iş birliğinin sanayimizin ve ülkemizin gelişimine büyük katkı sağladığını ifade etti.

altunyaldiz-dunyada-iki-temel-unsur-su-anda-tum-dengeleri-alt-ust-ediyor-5.jpg

Toplantının değerlendirmesini gerçekleştiren Altunyaldız, “Bugün burada Adana Sanayi Odamızın organizasyonuyla sanayicilerimizle bir araya gelerek genel görünümü varsa aksayan noktaları ve hızlı çözüm önerilerini değerlendirdik. Bizler her zaman üreticinin, sanayicinin, ülkemizde değer sağlayan vatandaşlarımızın yanındayız. Bu ülke hepimizin ve Türkiye’yi çok daha ileriye taşımak yegane gayemiz. Ben ve Komisyon Üyesi arkadaşlarım sanayicilerimizi dikkatle dinledik, notlarımızı aldık. Adana’daki üretme kültürünün çok daha ileriye gitmesi, ülkemizin lokomotif güçlerinden birisi olan Adana’daki güçlenmeyle birlikte ülkemizin çok daha büyük hedeflere kararlılıkla ulaşması için biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sanayicilerimiz ile bir araya gelmemize ve gün boyu nitelikli üretim güçlerini yerinde gördüğümüz üretim tesislerine ziyaretlerimize vesile olan, bizi Adana’da evimizde hissettiren Adana Sanayi Odası Başkanımız, kıymetli dostum Zeki Kıvanç’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Etiketler :