Hatice Dursun

Hatice Dursun

Aman deyip geçmeyin!

Aman deyip geçmeyin!

Sevgili okurlarım; Bugün, günlük hayatımızda çok fazla dikkat etmediğimiz sağlık konusuna değineceğim. Bildiğiniz gibi günümüz de kanser hastalığı her geçen gün artmaya başladı. Yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sinsice yayılan bu hastalık her on kişinin sekizinde  yavaş yavaş  ilerlemekte. Peki bu hastalığı neden olan sebepler neler?

Birincisi; GDO’lu besinler almış başını gidiyor. Meyveler de, sebzeler de yediğimiz her şey de katkı maddesi var. Zamanında tüketilmeyen besinlerin içerisinde GDO’lu maddeler boy göstermekte ve biz de bile bile bu yiyecekleri yemeğe devam ediyoruz.

İkincisi; ’’Sigara’’ ,sigarayı artık yediden yetmişe her insan kullanıyor. Sigara kullanmayan insanları elle gösterecek zamandayız ve biz sigara konusunda hassas bir millet değiliz. Her geçen gün artmakta olan sigara kullanma oranı konusunda  yapılan çabalar da yok denecek kadar az.

Üçüncüsü; Spor, ne yalan söyleyeyim hareketsiz bir milletiz. Evet spora düşkün olan insanların dışında spor yapmayan insanlar da bir o kadar fazla, öncelikle insanlar da şu algı var. Spor sadece zayıflamak amacıyla yapılan bir uğraş olması. İnsanlar tarafından yanlış anlaşılan bir algı, çevrenize bakın spor yapan insanlar ne kadar dinç ya da ne kadar sağlıklı?

Sağlıklı olmak için, tüm hastalıklardan uzak durmak için spor yapılması şart. En azından günde yarım saat yapılan bir yürüyüş sağlığınız açısından çok büyük bir nimet, yürüyüşü alışkanlık haline getirdiğiniz müddetçe göreceksiniz ki yediğiniz yiyeceklerden tutun zaman içerisinde sigara kullanımını bile azaldığını göreceksiniz. Yani en azından beyniniz ona göre şartlanmış olacak.

Size verilen bu beden  yaradanın size vermiş olduğu büyük bir nimet,  bu yüzden sağlıklı mutlu yaşamanın kıymetini bilin, yaşadığınız her an sizin için çok önemli ,kendinize değer vermiyorsanız sevdiğiniz insanları düşünün ve ona göre yaşayın.

Sağlıklı mutlu yaşamlar diliyorum. Hayırlı günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Dursun Arşivi
SON YAZILAR