Amasya ve Çorum'da yılbaşı kutlaması

AMASYA (AA) - Amasya Belediyesince akşam saatlerinde başlayan ve yeni yılın ilk saatlerinde sona eren yılbaşı şenliği programına vatandaşlar ilgi gösterdi.Işıklandırılan...
Amasya ve Çorum'da yılbaşı kutlaması

AMASYA (AA) - Amasya Belediyesince akşam saatlerinde başlayan ve yeni yılın ilk saatlerinde sona eren yılbaşı şenliği programına vatandaşlar ilgi gösterdi.

Işıklandırılan ve süslenen Yavuz Meydanı'nda kurulan sahnede akşamın ilk saatlerinde DJ Murat Demir hareketli şarkılarla çevredekileri eğlendirdi.
Daha sonra, müzik grubu Zakkum, yeni yılın ilk dakikalarına kadar sahne aldı.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, bütün Amasyalıların yeni yılını kutlayarak, sağlık ve esenlikler diledi.

Vatandaşların istekleri doğrultusunda program düzenlediklerini ifade eden Sarı, "Amasyalı eğlenmeyi hak ediyor, alanımızın çoğunu gençler doldurmuş ne mutlu bize. Biz gençlerimizin yanındayız onların isteklerini önemsiyoruz, 2022 yılının ülkemize huzur ve sağlık getirmesini diliyorum" dedi.

Vatandaşlar, gece yarısına az bir zaman kala sahnede 10'dan geriye sayan Sarı'ya eşlik etti.

Kutlamalar, havai fişek gösterisinin ardından, yeni yılın ilk dakikalarına girilmesiyle sona erdi.

-Çorum

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yeni yıla Hasan Paşa Kütüphanesi'nde öğrencilerle kitap okuyarak girdi.

Çorum Belediyesi'nin katkılarıyla 7 gün 24 saat hizmet vermek üzere Kadeş Barış Meydanı'na kurulan Hasan Paşa Halk Kütüphanesi'ne ziyarette bulunan Aşgın, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Halil İbrahim Aşgın daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabını okumaya başladı.

Aşgın, gazetecilere, Çorum'da kısa süre önce 24 saat açık bir kütüphane kurulduğuna dikkat çekmek için yılbaşı gecesi kitap okumaya karar verdiğini söyledi.

Gençlerin gece kütüphaneye yoğun ilgi gösterdiğini belirten Aşgın, "Bir yıldan diğerine girerken, tarihler değişirken, gecenin 24.00'ünde, 7/24 saat açık bir kütüphanede böyle bir etkinlik yapmak mümkün değildi. Buna dikkat çekmek istedik. Şehrimizde elhamdülillah 24 saat açık olan, ışıkların hiç sönmediği bir mekana kavuştuk. İstedik ki burada gençlerle kitap okuyarak 2022'ye girelim.

2022'nin yalnızca sevgi, barış, kardeşlikte değil, bilimde ve fende başarılı çalışmaların ortaya konduğu bir yıl olmasını temenni eden Aşgın, "2022 İHA'ların, SİHA'ların, milli teknolojilerin üretildiği bir yıl olsun. Bunun da temelinde okumak var. Gençlerimizle buna dikkat çekmek istedik. Bütün niyazımız şu ki; inşallah 2021'deki acıların, sıkıntıların, zulümlerin bittiği bir yıl olsun. 2022 ile birlikte mutluluğun, huzurun, kardeşliğin, sevginin, barışın olduğu yeni bir dönem başlasın. Tüm insanlık aleminde huzur hakim olsun." diye konuştu.

Yeni yıla kütüphanede giren öğrencilere salep, kurabiye ve tatlı ikram edildi.

Kaynak:

Etiketler :