Amine bebek için kermes düzenlendi

SMA 2 Tip hastası olan 19 aylık Amine Hüma Ertuğrul için çarşamba günü düzenlenen kermeste yaklaşık 30 bin lira para toplandı.
Amine bebek için kermes düzenlendi

Konya’da SMA tip 2 hastalığına yakalanan ve şuan 5 makine yardımı ile hayatını sürdüren 19 aylık Amine Hüma Ertuğrul, büyük bir yaşam mücadelesi veriyor. Kızının gözleri önünde günden güne eridiğini söyleyen anne Ayşe Ertuğrul, hayırseverlere gözyaşları arasında ‘Kızımın yaşaması için hayırseverlerin yardımına ihtiyacımız var. Onların sesimizi duymasına ihtiyacımız var. Kızım ölmesin yaşasın lütfen bize yardım elinizi uzatın’ diye seslendi.  Valilik onaylı yardım kampanyası devam eden Amine için bir gurup gönüllü kadın haftada 1 kez kermes düzenliyor.

 

Önceki gün Kerkük Caddesi üzerinde bulunan Nene Hatun parkında gönüllü kadınlar tarafından bir kermes düzenlendi.  Kermeste  tamamen ev yapımı olan börek, poaça, kek ve pasta çeşitlerinin yanı sıra el emeği olan kıyafet ler de satışa sunuldu. Sabah 10:00’da başlayan ve akşam 19:00’da sona eren kermese Konya halkının ilgisi büyüktü.   Anne Ayşe Ertuğrul ‘Hergün evladım i ve evladım gibi şifa bekleyen yavrularımız için dua ediyorum. İnşallah yapması gerekenlerin yapmadıklarını hayırsever insanlarımız yapacak. Önce Allahın izni sonra yardımseverlerin yardımı ile kızımında bu hastalığın pençesinden kurtulacağına inanıyorum. Rabbim diğer evlatlarımıza da Şafi ismiyle şifa versin inşallah’ dedi. 19 aylık Amine Hüma Ertuğrul’un tedavisi  için düzenlenen kermeste yaklaşık 30 bin liranın toplandığı öğrenildi.