Anadolu Mektebi Başladı

Konya Anadolu Mektebi öğrencileri tarafından düzenlenen 2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem İl Programları, Konya’daki 7 farklı lisede gerçekleştirildi. Karatay Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesinde yapılan Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov açılış paneline katılan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptığı konuşmada okuyan, düşünen ve üreten bir gençliğin ülkemizi daha ilerilere taşıyacağını söyleyedi.
Anadolu Mektebi Başladı

Gün boyu düzenlenen panellerde Karatay, Meram, Selçuklu, Akşehir, Ereğli, Karapınar ve Hadim’deki farklı liselerden ve lisede iken Anadolu Mektebi öğrencisi olup da şimdi Konya’daki farklı üniversitelerde okuyan gençlerden oluşan toplam 35 öğrenci, Bozkır’ın Bilgesi Cengiz Aytmatov ve Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu’yu anlattılar. Açılış paneline İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Servet Altuntaş ve Okan Tekkalan, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Üyesi ve Konya İl Koordinatörü Atilla Yaramış, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Karatay Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesindeki panelin ardından Selçuklu Anadolu Lisesi, Selçuklu Fen Lisesi, Selçuklu Şehit Ufuk Baysan Anadolu Lisesi, Selçuklu ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Meram Anadolu Lisesi ve Meram Çelebi Hüsameddin İmam Hatip Lisesinde paneller icra edildi. Konya Anadolu Mektebi öğrencileri yazar okumaları programı sonucu elde ettikleri birikimleri öğrenci arkadaşları ile paylaştı.

anadolu-mektebi-basladi-1.jpg

“BİZİM OKULUMUZ” PROJESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Karatay, Meram ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Özel Büro çalışanlarına yönelik "Bizim Okulumuz" projesi kapsamında yapılacak çalışmalara ilişkin Bilgilendirme Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit başkanlığında 27 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

anadolu-mektebi-basladi-3.jpg

Toplantıda konuşan İl Müdürü, "Bizim Okulumuz" projesinin merkezine okulu almak suretiyle birçok eğitim faaliyetini kuşatacak bir çalışma olduğunu belirtti. İl Müdürü Murat Yiğit değişim ve gelişimin her alanda eğitimle başladığını ifade ederek bu alanda yapılacak çalışmaların önemine vurgu yaptı.

anadolu-mektebi-basladi-2.jpeg

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Okan Tekkalan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi çalışanları tarafından, Karatay, Meram ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri özel büro çalışanlarına “Bizim Okulumuz” projesine ait internet sitesi ve çalışma yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

anadolu-mektebi-basladi-2.jpg

Etiketler :