Anadolu Mektebi yurt dışı programlarının da öncüsü oldu

“Aynı Yazarlarla Gönül Coğrafyamızda” isimli okuma programı ile 2020 yılında Anadolu Mektebi,yurt dışı programının öncüsü oldu.
Anadolu Mektebi yurt dışı programlarının da öncüsü oldu

Edebiyatla yurt dışında “Gönül Köprüsü” kurmayı hedeflediklerini belirten Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü; “ Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan ve Almanya’da başlayan “Aynı Yazarlarla Gönül Coğrafyamızda” isimli okuma programımız ile 2020 yılı başında başlayan okumalar, Anadolu Mektebi yurt dışı programları devam edecek”dedi.

“Üsküp Cengiz Aytmatov” paneli düzenlenecek

Düzenlenen panel programı hakkında Yürütme Kurulu Başkanı Güçlü şu bilgileri verdi; “Okumaların ardından 26 Eylül 2020 tarihinde ilki düzenlenen panel programı ile gönül coğrafyamızdaki bu öğrencilerimiz sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. Uluslararası Balkan Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Anadolu Mektebi Üsküp Sorumlusu olan Yard. Doç. Dr. Seyhan Murtezan İbrahimi öncülüğünde hazırlanan “Üsküp Cengiz Aytmatov” panel sunumu da bu okumalar kapsamında yaptığımız ikinci programımız olacaktır. Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Prof. Dr. Orhan Söylemez’in değerlendirme konuşmalarını yapacağı,01 Mart 2021 Pazartesi günü saat 20.00’deki “Üsküp Cengiz Aytmatov” paneli düzenleyeceğiz, tüm Aytmatov sevenleri bekleriz"