Anaokulu öğrencilerinden müftülük ve cami ziyareti

Anaokulu öğrencileri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Zeytinburnu Müftülüğü ve Eyüpsultan Camisi'ni ziyaret etti
Anaokulu öğrencilerinden müftülük ve cami ziyareti

İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Müftülüğü'ne bağlı İkra Anaokulu öğrencileri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla müftülük ve cami ziyareti gerçekleştirdi.

Önce Zeytinburnu Müftülüğü'nü ziyaret eden öğrencileri, Zeytinburnu Müftüsü Mustafa Açıkalın makamında ağırladı. Öğrencileri tek tek başlarından öperek karşılayan Açıkalın, çocuklara müftülüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Müftü Açıkalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mevzuat ve yönergesine göre, açılan 4-6 yaş grubu çocukların anaokullarında çeşitli eğitimler aldıklarını söyledi.

Çocukların müftülüğe yaptıkları ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Açıkalın, çocukların camiyle ve müftülükle tanışmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetişmiş olmalarının önemine dikkati çeken Açıkalın, "Bu değerler eğitimi çok önemli. Bu yavrular hem devletimizin teminatı hem de geleceğimiz olacaklar. Millet olarak milli, manevi ve kültürel değerlerimiz bizim vazgeçilmez unsurlarımız. Bu çocuklarımızın kalbini, gönlünü, ruhunu ne kadar güzel doyurabilirsek, geleceğimize o kadar güzel bakacağız ve sağlam adımlar atacağız." dedi.

Daha sonra öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları tablo, müftü Açıkalın'a takdim edildi. Açıkalın da çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş grubu anaokulu çocukları için yayımladığı kitap setini hediye ederek, onlarla fotoğraf çektirdi.

Müftülük ziyaretinin ardından, Eyüpsultan Camisi'ne gelen çocuklar, halk arasında Eyüp Sultan olarak bilinen, Hazreti Halid Eba Eyyüb'el Ensari'nin türbesini ziyaret ederek, duada bulundular.

Kaynak: