Andrej Plenković: Danas je veliki dan susreta s voljom naroda

Danas je taj dan kada imamo veliki susret s voljom naroda, veselim se izboru naših sugrađana i nastavku rada za boljitak Hrvatske, kazao je Andrej Plenković
Andrej Plenković: Danas je veliki dan susreta s voljom naroda

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković glasovao je na izborima za Hrvatski sabor na biračkom mjestu na Trgu Francuske republike, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog epidemioloških mjera koje podrazumijevaju uvođenje manjeg broja građana na biračka mjesta, obavezno nošenje maski i dezinfekciju ruku, na biralištu na kojem je glasao hrvatski premijer u mandatu prije aktualnih parlamentarnih izbora ispred biračkog mjesta građani su čekali u redu.

Nakon čekanja u redu ispred birališta s ostalim građanima, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković glasao je na izbornom mjestu određenom prema mjestu stanovanjana, na Trgu Francuske republike.

Nakon glasanja, Plenković je poručio kako je “danas dan kada hrvatski građani odlučuju kojim smjerom da idu u budućnosti”.

“Dan izbora za Hrvatski sabor je dan kada svi trebamo iskoristiti svoje biračko pravo. Veselim se da danas velik broj naših sugrađana sudjeluje, volio bih da ih bude što više”, kazao je.

Dodao je kako je zadovoljan da se na izbornom mjestu na kojem je glasao poštivaju sve epidemiološke mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Državnog izbornog povjerenstva.

"Danas je taj dan kada imamo veliki susret s voljom naroda, veselim se izboru naših sugrađana i nastavku rada za boljitak Hrvatske”, kazao je Andrej Plenković.

Poručio je kako i dalje smatra da je sada najbolji trenutak za izbore te dodao kako su preporuke svih stručnjaka kako je sigurnije izbore provesti sada nego na jesen, kada su se redovni izbori u Hrvatskoj trebali održati.