Android İçin Proxy Web Browser

Android İçin Proxy Web Browser
Android İçin Proxy Web Browser

 

 

Gizliliğini korumak ve engellenen web sitelerine erişmek isteyen kişiler genellikle bir VPN kullanır. VPN gibi hizmetler, internette anonim olarak gezinmek veya internet etkinliğiniz söz konusu olduğunda gizliliği korumak isteyenler için çok kullanışlıdır. Yalnızca trafiği şifrelemeye yardımcı olmakla kalmaz ve kişisel bilgilerinizin herhangi birinin ISP'ler tarafından ele geçirilmesini önler. Bugünlerde VPN'lerin çoğu ücretli ve ücretsiz olanları da çok yavaş bir hıza sahip. Ancak Android için proxy tarayıcıları, web sitelerinin engellemesini kaldırmanıza ve web'de anonim olarak gezinmenize olanak tanıyan bir VPN ile entegre olarak gelir. En iyi yanı, çoğunun ücretsiz olması ve iyi bir tarama hızı sağlamasıdır. Lite Browser ile, entegre proxy sayesinde başka herhangi bir uygulama ve yapılandırma olmadan web sitelerine göz atabilirsiniz.

 

Proxy Tarayıcı Nedir?

 

Proxy Browser, konumunuzu maskeleyen ve güvenli bir tarama deneyimi sağlayan yerleşik bir VPN sunucusuna sahip bir web tarayıcısıdır. Herkese açık bir WiFi kullanılması durumunda, verileri otomatik olarak şifrelediğinden bir Proxy tarayıcı kullanmak en iyisidir. VPN, tarayıcıya entegre edilmiştir ve tarayıcı içinde engellenen web sitelerine ve videolara erişmenizi sağlar. Kullanmakta olduğunuz tarayıcıya bağlı olarak, IP adresinizi değiştirmek için birkaç sanal konum da seçebilirsiniz.

 

Farklı  Proxyler Nelerdir?

 

Çeşitli Proxy türleri olsa da en yaygını anonim Proxy'lerdir. IP adresinizi gizlemenin yanı sıra çerezlerden ve yeniden pazarlama kampanyalarından kaçınmanıza da olanak tanır. düşük hız ve güvenlik riskleri olumsuz yönlerdir. Son derece anonim Proxy'ler ise yalnızca IP adresinizi gizlemekle kalmaz, aynı zamanda bir proxy kullandığınızı da gizler. Bu seçenek, coğrafi olarak engellenen içeriğe erişmeniz için size daha iyi bir şans verir. SOCKS5 Sunucusu, daha yüksek anonimlik sunarak trafiğinizi yönetir. Ancak bu seçenek ücretsiz değil.

 

VPN Nedir?

 

Sanal özel ağ veya VPN, bir cihazdan İnternet üzerinden bir ağa şifreli bir bağlantıdır. Şifreli bir bağlantı, hassas verilerin güvenli bir şekilde iletilmesine yardımcı olur. Yetkisiz kişilerin trafiği dinlemesini engeller ve kullanıcının uzaktan çalışmasına olanak tanır. VPN'ler internet protokolü adresinizi gizleyerek çevrimiçi eylemlerinizi neredeyse izlenemez hale getirir. VPN teknolojisi, kurumsal ortamlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

VPN Bağlantısının Faydaları Nelerdir?

 

Şifrelenmemiş veriler, ağ erişimi olan ve onu görmek isteyen herkes tarafından görüntülenebilirken, bir VPN bağlantısı çevrimiçi veri trafiğinizi gizler ve harici erişimden korur. Bir VPN ile çevrimiçi etkinlikleriniz herkese açık ağlarda bile gizlenir. Çerezler şifreleme sağladığı ve üçüncü tarafların kişisel veriler, finansal bilgiler ve web sitelerindeki diğer içerikler gibi gizli bilgilere erişmesini engellediği için özellikle önemlidir. İyi bir VPN, ani kesintileri algılayabilir ve önceden seçilmiş programları sonlandırabilir, böylece verilerin tehlikeye atılması riskini azaltır. Ayrıca Strong VPN, çeşitli kimlik doğrulama yöntemleri kullanır ve oturum açmaya çalışan herkesi kontrol eder.

Hizmetlere ve web sitelerine genellikle dünyanın yalnızca belirli bölgelerinde erişilebilir. Standart bağlantılar için konumunuzu belirlemek için kullanılan ülkedeki yerel sunucular. VPN Browser ile bir sunucudan başka bir ülkeye geçebilir ve konumunuzu etkili bir şekilde değiştirebilirsiniz.

 

Proxy ve VPN Arasındaki Fark Nedir?

 

Proxy ve VPN çevrimiçi güvenlik için tasarlanmıştır ve bunları kullandığınızda çevrimiçi olarak anonim olursunuz. VPN, tüm web etkinliğini yeniden yönlendirirken, Proxy'ler yönlendirmez. Kullanıcılar kısa süreli ve site ile herhangi bir bilgi paylaşımı gerektirmeyen bir web sitesine erişmek istiyorsa, onlar için en iyi seçim Proxy'dir. Çoğu proxy ücretsiz olsa da VPN'ler değildir. Bir proxy kullanmak, güvenliğin önemli olmadığı küçük görevler için idealdir. Proxy sunucusunun kurulumu internet tarayıcınız üzerinden yapıldığından ve herhangi bir yazılım indirmeye gerek olmadığı için çok kolaydır.