Angı: Bir litre suyun karşılığını oy zannedenler var

AK Parti Konya İl Başkanlığında, başkan ve milletvekilleri ile birlikte bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşmalarına yer geren Başkan Angı, “Verdiği bir litre suyun karşılığını oy zannedenler var. Hiçbir şey değişmiyor.” dedi.
Angı: Bir litre suyun karşılığını oy zannedenler var

AK Parti Konya İl Başkanlığında, Büyükşehir, Karatay, Meram, Selçuklu Belediye Başkanları ile AK Parti Konya Milletvekilleri bir araya geldi. Başkan ve Milletvekilleri gerçekleştirilecek olan ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açık ara ile tekrar seçileceğinin vurgusunu yaptılar. Yeni dönemin Türkiye için hayırlı olmasını dileyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, şu sözlere yer verdi; “Genel seçimlerimizi tamamlandı. Yüksek katılım oranlarıyla katılım sağlandı ve AK Parti her zaman olduğu gibi yine açık ara önde tamamladı. Oylarımıza baktığımız zaman Cumhur İttifakının 2018 oylarıyla, 2023 oyları arasında eşitlik var. Bu hem Cumhurbaşkanımıza verilen oylar açısından, hem de partilere verilen oylar açısında aynı. Ama sonuçta milletvekili sayılarımızda bir eksilmemiz oldu. Bu seçime ilk defa giren ve Cumhur İttifakında yer alan Yeniden Refah Partisi’nin şehrimizde bir milletvekilini seçtirmiş oldu. 15 Milletvekilinin 12’si Cumhur İttifakına mensup partiler. 3 tanesi de eskiden olduğu gibi Millet İttifakına mensup olan partiler olarak şehrimizi temsil edecek. 28’nci dönem resmen başlamış olacak. Yeni dönem ülkemize hayırlı olsun.”

ak-parti-1.jpg

HASAN ANGI: VERDİKLRİ SUYUN KARŞILIĞINI OY ZANNETTİLER

Deprem bölgelerinde Cumhur İttifakını oylarının daha fazla olmasının nedeninden bahseden Angı, “Sürekli kriz üreten, suçu birilerinde arayan, ilk sonuçlar çıkmaya başladığı itibaren baktığımızda devletin ajansına istedikleri sonuçlar çıkmıyor diye iddialı sözlerle saldıran, kendi güvendikleri kaynakların ise ne kadar sağlıklı olmadığını sonradan anlayıp onlara ilişkin görev değişikliği yapanlar bunlar. Oy alamadıkları bölgelere hakaret etmekten vazgeçmiyorlar. Geçmiş seçimlerde de, ‘Bidon kafalı seçmen, göbeğini kaşıyan seçmen, makarnaya satılan seçmen’ ve en son da deprem bölgesi seçmeni. Yaralarının ancak Cumhurbaşkanının ve Cumhur İttifakının saracağını bildikleri için o destekleri verdiler o insanlar. Verdiği bir litre suyun karşılığını oy zannedenler var. Hiçbir şey değişmiyor. Onlar tehdit, hakaret, 2018’de kendi gösterdikleri Cumhurbaşkanı adayını bile pervasızca, itibar suikastıyla sahadan çekmeyi bile becerdiler.” şeklinde aktardı.

ak-parti-2.jpg

‘İÇ MUHASEBEMİZİ YAPTIK’

Sahadan alınan eleştirilerin çözüme kavuşturulması için çalıştıklarının altını çizen Angı, “Biz kendi iç muhasebemizi yapıyoruz. Sahadan aldığımız eleştirileri raporlaştırdık ve gereken yere gönderdik. Bize iletilen iki temel sıkıntıdan biri ekonomi. Ekonomideki sıkıntı, fiyat artışları, alım gücündeki sıkıntılarla ilgili devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız tedbir almaya çalışıyor. Bunun önümüzdeki zamanda oturacağına inanıyoruz. Suriyelilerle ilgili ciddi eleştiriler vardı. Huzur iklimi sağlamaya çalışan bir Türkiye var. Biz bunu geldiğimiz gün göndereceğiz, şunu yapacağız demeyiz. Bakın şimdi Ukrayna’dan 15 bin insan Avrupa’nın birçok ülkesine giden insan bize de geldi. Diline Suriyeli dolayan insanlar bir tane Ukraynalıyı konuşmuyor. İnsanlar ateşten ve savaştan kaçıyor. İnsani düşünmek zorundayız. Allah kimsenin kendi ülkesinde böyle darda koyacağı bir duruma düşürmesin. Türkiye her şeyin farkına. “ ifadelerine yer verdi.

‘KAOSA DEĞİL İSTİKRARA OY VER’

Türkiye Yüzyılını inşa edeceklerini aktaran Angı, “Biz eminiz ki Cumhur İttifakını oluşturan partiler, bir pazarlıkla değil, sevda ile yola çıkmış ve bu kutlu yürüyüşü devam ettirme arzusu ile bizatihi ortaya koymuş bir yapıda. Ülke yöneteceğiz. Ciddi olmalıyız. AK Parti diyor ki, güçlü Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz. İstikrara oy ver, kaosa değil. Açıkça mesajımız bu. Yoksa kazanırsak kime Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı vereceğiz diye hesap yapmıyoruz. AK Parti hem deprem bölgesinde, hem de diğer bölgelerde daha fazla oyu almayasının sebebini görmüş olduk. 28 Mayıs’ta çok açık ara bir seçim sonucuyla, ülkemiz bu şahlanışa bismillah desin diye dua ediyor ve gayret ediyoruz. Konya bir bütün olarak bu çalışmalarını yaptı ve yapmaya da devam edecek.” diye aktardı.

UĞUR İBRAHİM ALTAY: KONYA BİRİNCİLİĞİ KİMSEYE KAPTIRMAYACAK

Toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, seçilen milletvekilleriyle birlikte Konya’da çok güzel projeler yürüteceklerini dile getirdi. Konya’nın hayallerini gerçekleştirmek için çaba sarf edeceklerini ifade eden Başkan Altay, “Bizim için yoğun bir kampanya dönemiydi. Hepimiz çok yoğun çalıştık. 14 Mayıs seçimlerine yüzde 90'a yakın bir katılım gerçekleşti. Cumhurbaşkanımıza destek için her yaştan vatandaşımızı 28 Mayıs’ta sandığa bekliyoruz. Gençlerimiz büyük bir irade ve destek gösterdiler, amcalarımız, teyzelerimiz bastonlarına dayanarak kimisi hastaneden getirilerek milli iradeye katkı sağlamak için oylarını kullandılar. İnşallah 28 Mayıs'ta çok daha büyük bir oy farkı ile sayın cumhurbaşkanımıza güçlü bir şekilde yeniden cumhurbaşkanımız seçileceğimize inanıyoruz. İkinci tur seçimlerinde bugüne kadar yaptıklarımızdan çok daha iyisiyle Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcını yapacağız.” dedi.

ak-parti-7.jpg

TAHİR AKYÜREK: KAZANAN MİLLET OLDU

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek de söz sırasının millette olduğunu belirtti. Seçimlerin birinci aşamasının gerçekleştiğini anımsatan Akyürek, “Burada kazanan milletimiz oldu. Siyasal tarih incelendiğinde 21 yıllık iktidarda kaldıktan sonra uluslararası şartları, küresel problemleri ve onun yansımalarına rağmen devam eden başka bir siyasal organizasyon ve başka bir siyasal parti yok. Konya'nın yeni vizyon projeleri konusunda çalışmaya başlayacağız. Konya’mız 20 yıl önceki Konya değil artık çok farklı bir Konya. 5 yıl sonranın Konya’sının da çok daha farklı, çok daha güçlü dünya şehirleri için konumuna daha güçlendirilmiş bir yapıda olacağını düşünüyorum. El birliğiyle Konya'mızı daha ileriye taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.​​​​​​​

ORHAN ERDEM: AK PARTİ HALKI ALDATMADI

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de “TBMM’de en yüksek çoğunlukla temsili kazanmış, halkın iradesiyle mecliste çoğunluğu elde etmiş bir partiyiz. Tabii buradaki en büyük başarı cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ındır. AK Parti halkı aldatmadı, halka üst perdeden hiç bakmadı. Halkın partisi olduğu için de bu başarıyı hep sağladı. Şimdi önümüzde 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İnşallah 28 Mayıs'ta çok yüksek bir oranla Cumhurbaşkanımızı yeniden cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.

SELMAN ÖZBOYACI: ALGILAR, MİLLETİN İRADESİNE TOSLADI

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ise Türkiye’nin bir seçimi daha alnının akıyla atlattığını ifade etti. Seçimlerin demokrasi şöleni halinde geçtiğini aktaran Özboyacı, şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet tarihinin belki en önemli seçimlerinden bir tanesi. Her partinin kendi kaderi açısından çok kritik bir gördüğü seçimde kayda değer bir olay yaşanmadan tamamlanması bence çok kıymetli. Allah'a hamdolsun vatandaşımız yine cumhurbaşkanımıza teveccühünü gösterdi. AK Parti'yi yine birinci yaptı. Bir kez daha şunu görmüş olduk. Sosyal medyada oluşturulan hava; ünlülerin, fenomenlerin, komedyenlerin oluşturmaya çalıştığı yapay hava, algılar, yalanlar, iftiralar bir kez daha milletimizi çelik gibi iradesine adeta tosladı. Bu seçimde muhalefet partileri bu işlerin sosyal medyada yalanlarla veya oluşturulan suni gündemlerle değil de milletin gönlüne girmek ve milletin önceliklerini bilmekle olduğunu umarım anlamışlardır.”

MERYEM GÖKA: ZAFERİMİZİ İKİNCİ TURDA TAÇLANDIRACAĞIZ

İkinci seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar seçileceğinin vurgusunu yapan AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, “Seçimin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Gece gündüz sahalardaydık. Hamdolsun güzel bir sonuç aldık. İlk turda Cumhurbaşkanımızı seçtirmek istiyorduk. Fakat milletin bir takdiri oldu. Yurtdışında da bu konuyla ilgili çok fazla yorumlar yapılıyordu. Bizimle alakalı yazıları neredeyse medyalarına her gün çıktı. Şu anda da ‘Erdoğan nasıl olur da yenilmez olur?’ dediler. Bu tartışmayı yürütüyorlar. Ben gerçekten bunları okurken keyif alıyorum. İkinci turda biz bu zaferimizi en güzel şekilde taçlandıracağız.” İfadelerine yer verdi.

MEHMET BAYKAN: BAHAR SİZE DEĞİL BİZE OLUR

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ise, “Her seçimde millet diyor ki benimle tanı, benimle yaşa. Fakat millete tanıtılmayı sosyal medya ile olacak sanıyorlar. Millet karar vermeden bahar size değil, bize, millete olur. Bir tarafta siyaset ustası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğer taraftan yeminler edip yutan, kaybeden bir lider. İnşallah 28 Mayıs akşamı daha farklı bir netice ile Cumhurbaşkanımızın seçilmesini kutlayacağız. Buna inancımız tam.” Sözlerine yer verdi.

ABDULLAH AĞRALI: MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU SAĞLADIK

Mecliste çoğunluğun sağlandığını dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, “Seçimin birinci turunu atlatmış olduk. Sevindirici birçok tarafı var. Siyaset tarihine geçebilecek oy oranına sahip olan nadir ülkelerden biriyiz. Herkesin çıkarması gereken derslerin olduğuna inanıyorum. Çok başarılı bir sonuç aldık ve mecliste çoğunluğu sağladık. İnşallah ikinci turda da inanıyoruz ki Cumhurbaşkanımıza en güçlü destekle seçilecek. Bu ülke zor günler yaşadı ama vatandaş nezdinde güven zedeleyici hiçbir davranış yaşanmadı. İnşallah ikinci turun hayırlı olmasını diliyorum. Sandığa gitmek ve milli iradeye sahip çıkmak lazım.” Şeklinde aktardı.

MİLLETİZİN KATILIMI TAKDİRE ŞAYAN: LATİF SELVİ

Seçime katılımın fazla olduğunu aktaran AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, “Seçimlerde katılım yüksek oldu. Milletimizin duyarlılığını takdire şayan buluyoruz. Mecliste çoğunluk Cumhur İttifakına verildi. Bizlere güven duyan, hizmet siyasetine önem veren milletimizin bu duyarlılığı çok önemliydi. Bu kararlılık, ülkenin geleceğinin teminatıdır. Kararlı bir şekilde çalışmalarımızla Türkiye Yüzyılını inşa etmek istiyoruz.” Sözlerine yer verdi.

HAKAN ÖZER: YARIM KALAN MESELE BİTECEK

AK Parti Konya Milletvekili Hakan Özer ise, “Türkiye Yüzyılına başlamak için son 10 gün kaldı. Biz de tüm teşkilatlarımızla bu süreyi en güzel şekilde değerlendireceğiz. Yarım kalan meselemizi bitirmek istiyoruz. Bu seçim sürecinin güzel bir şekilde tamamlanmasını ümit ediyorum.” dedi.

 Muhabir
Etiketler :