Ankara Kent Konseyi ile Başkent Üniversitesi iş birliği protokolü imzaladı

ANKARA (AA) - Ankara Kent Konseyi (AKK), Başkent Üniversitesi ile kente dair ortak projeler üretmek ve faaliyetler yürütmek amacıyla iş birliği protokolü...
Ankara Kent Konseyi ile Başkent Üniversitesi iş birliği protokolü imzaladı

ANKARA (AA) - Ankara Kent Konseyi (AKK), Başkent Üniversitesi ile kente dair ortak projeler üretmek ve faaliyetler yürütmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandığını bildirdi.

Konseyden yapılan açıklamaya göre, Başkent Üniversitesi Rektörlüğünde yapılan toplantıda, kurulumların ortak projeler üretmesi ve faaliyetler yürütmesini içeren protokol, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından imzalandı.

Genel protokolünün yanı sıra üniversitenin 4 çalışma merkeziyle de iş birliği yapılması için imza atıldı.

Bu kapsamda, Başkent Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi, Türk Mutfak Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Seramik Sanat ve Uygulama Merkezi ile Afet, Eğitim, Müdahale Uygulama ve Araştırma Merkezi olmak üzere 4 alanda Ankara Kent Konseyinin ortak çalışmalar yürütmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Haberal, AKK Başkanı Yılmaz'a ve Kent Konseyine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Türkiye, dünyanın anahtarı konumundadır. Bizler, özellikle sağlık adına ülkemizin insanları için en üst düzeyde ve ne gerekirse yapıyoruz. Bilim ihraç ediyoruz. Artık Türkiye bilim ihraç eden konuma geldi. Dünyanın her yerinden tedavi için geliyorlar fakat bu da yetmez. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Bir tek eksiğimiz var, çalışmak.' Bugün bunun için buradayız." ifadelerini kullandı.

- "Bizde başkan, konusunun uzmanıdır"

AKK Başkanı Yılmaz da Prof. Dr. Haberal'ın çalışma azimlerini artırdığını ifade ederek, konseyin deneyimle yürüyen bir yapıya sahip olduğuna işaret etti.

Üniversite ile bilimin ışığında ortak çalışmalar yürüteceklerini aktaran Yılmaz, "Kırsal kalkınmadan teknolojiye her alanda proje üreterek, projeleri muhataplarıyla buluşturuyoruz. Bugünkü başlıklarımız, aslında bizim hayallerimizle Başkent Üniversitesinin icraatlarının eşleştirilmesidir. Ankara Kent Konseyi, politik hiçbir cümle kurmadan, her sosyolojinin liyakatlisini birbiriyle tanıştırdığımız bir birlik ortamıdır. Bütçemiz yok, kaynağımız yok, hiyerarşimiz yok. Bizde başkan, konusunun uzmanıdır. Modern çağa uygun bir iradeyle süreç yönetiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İmza törenine, AKK Yürütme Kurulu üyeleri, Serabral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Başkanı Turgay Karakaş ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: