Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Yılmaz'dan 23 Nisan mesajı:

"Ankara Kent Konseyi olarak 100 yıl önce kurulan Milli Meclisle aynı azim ve kararlılıkla binlerce yıl sonra da bu coğrafyada Türk mührünü yaşatmaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalindeki 'Başkent Ankara' için bütün benliğimizle çalışmaya devam edeceğ
Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Yılmaz'dan 23 Nisan mesajı:

ANKARA (AA) - Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, "Ankara Kent Konseyi olarak 100 yıl önce kurulan Milli Meclisle aynı azim ve kararlılıkla binlerce yıl sonra da bu coğrafyada Türk mührünü yaşatmaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayalindeki 'Başkent Ankara' için bütün benliğimizle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalindeki "Başkent Ankara" için bütün benlikleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yılmaz, milli mücadele sürecinde, din, dil, ırk, mezhep fark etmeksizin Anadolu'nun dört bir tarafından gelerek canıyla, kanıyla ağır bedel ödeyen bağımsızlık sevdalısı vatanseverlerin Meclisi kurduğunu hatırlattı.

Manda ve himaye karşısında milletin dimdik durarak tam bağımsız Anadolu için birlik ve beraberlik ruhu ile mücadele ettiğini ifade eden Yılmaz, "Bu öylesine bir mücadeledir ki yedi düvel bir araya gelip Türk insanını katletmek için taarruza geçmiştir. 23 Nisan 1920'de açılan Milli Meclis, işgale ve katliamlara karşı direşin, istiklale kavuşmak için savaşın karargahı olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Halil İbrahim Yılmaz, mesajında şunları kaydetti:

"100 yıl önce kurulan Milli Meclisimiz, koskoca bir asrı geride bırakırken başka ağır bedeller de ödenmiştir. Darbeler, müdahaleler ve hukuk dışı dayatmalara karşı göstermiş olduğu direniş ile Milli Meclisimiz o onurlu 'gazilik' ruhunu yaşatmaya devam etmektedir. 23 Nisan'ın güzel vatanımızda birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmede, çağlar üzerinde çağ atlayarak, çağdaş medeniyetler seviyene ulaşmada vesile olacağına inancımız tamdır. Ankara Kent Konseyi olarak 100 yıl önce kurulan Milli Meclisle aynı azim ve kararlılıkla binlerce yıl sonra da bu coğrafyada Türk mührünü yaşatmaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalindeki 'Başkent Ankara' için bütün benliğimizle çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: