1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Ankara: Kineski ambasador zbog objava ambasade pozvan u MVP Turske
Ankara: Kineski ambasador zbog objava ambasade pozvan u MVP Turske

Ankara: Kineski ambasador zbog objava ambasade pozvan u MVP Turske

Objave kineske ambasade na Twitteru izazvale su nelagodu, rekli su u turskom Ministarstvu spoljnih poslova kineskom ambasadoru

A+A-

Ministarstvo spoljnih poslova Turske pozvalo je u utorak na razgovor kineskog ambasadora u Ankari zbog objava na društvenim mrežama kineske ambasade koje su izazvale nelagodu, javlja Anadolu Agency (AA).

Ambasadoru Liu Shaobinu prenešeno je da su objave na Twitter nalogu Ambasade Kine izazvale nelagodu, rekao je turski zvaničnik pod uslovom anonimnosti zbog ograničenja u obraćanju medijima.

U svojoj objavi na Twitteru u utorak, ambasada je označila šeficu opozicione IYI stranke Meral Aksener i gradonačelnika Ankare Mansura Yavasa i objavila da se „kineska strana odlučno protivi i najoštrije osuđuje bilo koji izazov suverenitetu i teritorijalnom integirtetu Kine".

Tvit ambasade bio je odgovor na postove Aksener i Yavasa na Twitteru u kojima podsjećaju na Uygure koje su ubile kineske snage 1990. godine u mjestu Baren.

„Uygurska autonomna oblast Sinđijang sastavni je dio kineske teritorije. Ovo je međunarodno prihvaćena i neosporna činjenica “, objavila je ambasada.

HABERE YORUM KAT