Ankara Ticaret Odasından süs bitkisi işletmelerine eğitim

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran:- "Ülkemizdeki bu zenginliği ekonomik alanda görünür hale getirmemiz gerekli"
Ankara Ticaret Odasından süs bitkisi işletmelerine eğitim

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, süs bitkisi sektörünün istihdam ve ihracatını artırabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Ülkemizdeki bu zenginliği ekonomik alanda görünür hale getirmemiz gerekli." ifadesini kullandı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, "Süs Bitkileri Sektörü ve Trendler" konulu eğitim programı Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Baran, burada yaptığı konuşmada, süs bitkileri sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin dünyadaki gelişmeleri takip ederek daha hızlı ilerleme kaydedebilmesi açısından eğitim programları düzenlenmesinin önemli olduğunu ifade etti. Baran, süs bitkiciliğinin belgeli meslek haline gelebilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu ile çalışma yürüttükleri bilgisini verdi.

Coğrafi konum ve iklim özellikleri açısından Türkiye'nin süs bitkileri alanında gelişmeye açık olduğunu belirten Baran, doğru planlama ve üretimle sektörün ihracatının mevcut 100 milyon dolarlık seviyenin üzerine çıkarılabileceğini vurguladı. Baran, şunları kaydetti:

"İhracat potansiyelini yükseltmek için birçok avantaja sahibiz. Bu konuda eğitimin de çok önemli olduğunu biliyorum. Çiçekçilik ve kesme süs bitkileri alanında çalışanlarımızı eğitimle bilinçlendirerek hem sektörü geliştirir hem de katma değerini artırabiliriz. Ülkemizdeki bu zenginliği ekonomik alanda görünür hale getirmemiz gerekli."

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz da atıl durumdaki arazilerin süs bitkisi üretiminde kullanılabileceğini ifade etti.

Kaynak: