Ankara'daki DEAŞ operasyonunda 12 yabancı uyruklu yakalandı

Şüphelilerin, çatışma bölgelerinde bulundukları yıllarda silahlı terör örgütü DEAŞ içerisinde faaliyette bulundukları ve örgüt mensuplarıyla irtibatlı oldukları tespit edildi
Ankara'daki DEAŞ operasyonunda 12 yabancı uyruklu yakalandı

ANKARA (AA) - Ankara'da düzenlenen operasyonda, silahlı terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları tespit edilen 15 yabancı uyruklu şüpheliden 12'si yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube müdürlükleri görevlilerinden oluşan URAG (Uluslararası Risk Analiz Grubu) görevlileri, yaklaşan yılbaşı nedeniyle yabancı uyruklulara yönelik "tehdit, eylem riski, temas istihbarat ve analiz" çalışmalarını artırdı.

TEM ve İstihbarat Şubeleri ekiplerince yapılan teknik ve saha analizi çalışmaları neticesinde, çatışma bölgelerinde bulundukları yıllarda terör örgütü DEAŞ içerisinde faaliyette bulundukları, terör örgütü mensupları ile irtibatlı oldukları veya yardım ettikleri belirlenen 15 yabancı uyruklu şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

TEM ekiplerince sabah erken saatlerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, yabancı uyruklu 12 şüpheli gözaltına alındı.

- Örgüt üyelerini çatışma bölgelerine taşıyan bir korsan taksici yakalandı

Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon devam ederken, aynı saatlerde terör örgütleri DEAŞ ve PKK/PYD üyesi şüphelileri çatışma bölgelerine taşıdığı ve korsan taksicilik yaptığı belirlenen 1 zanlı da AŞTİ'de gözaltına alındı.

Haklarında yabancı terörist savaşçı olarak işlem yapılacağı belirtilen şüphelilerin, sorgularının ardından sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak:

Etiketler :