Annelerin de esnafın da yüzü gülecek

Anneler Günü’nün hafta sonuna denk gelmesi ile sokağa çıkma yasağında çiçekçilerin açık olup olmayacağı merak ediliyordu. İçişleri Bakanlığı’ndan gönderilen genelge ile çiçekçilerin çalışabilecekleri kararı açıklandı.
Annelerin de esnafın da yüzü gülecek

Anneler Günü için alınan kararla çiçek sektörünün hafta sonu olan yasaktan muaf olduğunu ve kararın çiçekçileri sevindirdiğini söyleyen Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık “Koronavirüs sürecinin maalesef tüm sektörlerde etkileri hissedildi. Bu etkileri hisseden sektörlerden biri de çiçek sektörü oldu. İnsanlar ihtiyaçlarını tedirginlik yaşadıkları için ertelediler. Çiçek satışları zevki bir ihtiyaç olması sebebiyle normal olarak azalışa geçti. Çiçekçiler uzun süredir işyerlerini açmıyorlardı. Anneler Günü’nü de satış olacağı ümidi ile beklerken yasak dolayısı ile, ‘Çalışma yapamayacak mıyız?’ diye tedirgindiler. Ama sektör olarak yasak olmadığını bilmek bir nebze olsun rahatlattı” dedi.

1-20200509013550.jpg

‘KARAR SEKTÖRE CAN SUYU OLACAK’

Alınan kararın sektörü rahatlatacağını ifade eden İbrahim Işık; “İçişleri Bakanlığının aldığı karar ile yayınlanan genelgede Anneler Günü olması sebebiyle Cumartesi ve Pazar günü çiçek satışı yapan işletmelerin açık olacağı ve evlere servis hizmeti yapacakları belirtildi.Bu kararın yerinde olduğunu düşünüyorum. Eğer hafta sonu böylesi önemli bir günde çiçek işletmeleri kapalı olsaydı ve satış yapamasalardı halihazırda etkileyen koronavirüs ile birlikte daha çok sıkıntı yaşayacaklardı. Bu alınan karar çiçek sektörüne bir can suyu oldu. Bu özel günde insanlar annelerini mutlu etmek istiyor. Daha önceki senelerde Anneler Günü’nde çiçeklere ilgi vardı ama bu sürecin etkisi ile daha çok çiçek almak isteyeceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

ibrahim-isik.jpg

‘HİJYEN KONUSUNA ÇİÇEKÇİLERİMİZ DİKKAT EDİYOR’

Hijyen konusunda gerekli tedbirlerin alındığını belirten Işık; “Çiçekçilerle gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik.  Dezenfekte işlemlerine dikkat ediliyor. İnsanların gönlü rahat olsun. Sürecin gerektirdiği önlemleri çiçekçilerimiz aldılar. Hem alıcı hem de satıcı açısından sıkıntı yaşanmaması için gereken önlemler alınacak. Eldiven ve maskelerini takarak çiçekçilerimiz hizmet verecekler” ifadelerini kullandı.

2-20200509013550.jpg

‘ÇİÇEKÇİLER SATIŞA HAZIR’

Çiçekçilerin sipariş için hazır oldukları söyleyen Işık; “Çiçekçilerimiz öncelikle alınan bu kararla mutlu oldular. Uzun süren durağanlık bu gün sayesinde bitti diyebiliriz. Hafta sonu için alınan kararla çiçekçilerimiz valilikten izinlerini aldılar. Araçlarında bulunan izin kağıtları sayesinde gelen siparişleri gönül rahatlığı ile adreslere teslim edecekler. Bu karar bütün çiçekçileri kapsayan bir karardır. Çiçekçiler her bakımdan siparişler için hazır” şeklinde konuştu.

4-757.jpg

‘UMARIM ANNELER GÜNÜ’NDE HAREKETLENME OLUR’

Koronavirüs sürecindeki durağanlığın ardından Anneler Günü’nde sektörlerinde hareketlilik olacağını düşündüğünü ifade eden Şehir Çiçekçilik İşletme Sahibi Serhat Kılcı da; “Düğünlerin ve organizasyonların iptal olması çiçek sektörünü tamamen bitirdi.Koronavirüs süreci sebebi ile yaklaşık bir aydır iş yerimizi açamıyoruz. Bizim için her sektör gibi zor bir dönem oldu. Umarım Anneler Günü’nün gelmesi ile bu süreç sonrası bir hareketlilik başlayacak. Çiçek satışlarında artış olacağını ümit ediyoruz” dedi.

serhat-kilci.jpg

‘BU KARAR SEKTÖRÜ RAHATLATTI’

Devletin çiçek sektörü ile ilgili aldığı karardan duydukları memnuniyeti dile getiren Kılcı; “Normal zamanda Anneler Günü ve diğer özel günler bizim için çok önem arz ediyor. Çiçek satışları özel günlerde ciddi artış gösteriyor.Biz de çiçek satışlarında nasıl bir karar olacağını merakla bekliyorduk. Bu karar sektörü bir nebze olsun rahatlattı.Uzun zamandır çiçek sektöründeki durağanlık ile alınan karar sayesinde böylesine önem arz eden bir gün olan Anneler Günü’nde biraz olsun bize fayda sağlayacak. Eğer çiçek satışları yasak olsaydı bu sektörü daha da zora sokabilirdi. Devletimizin sektörümüzü düşünerek aldığı bu karardan memnunuz, teşekkür ederiz” diye konuştu.

5-409.jpg

‘ANNELER GÜNÜ İÇİN CANLI ÇİÇEK TERCİH EDİLİYOR’

Anneler Günü’nde en çok tercih edilen çiçek türlerini söyleyen Kılcı; “Anneler bizim kıymetlimizdir. Çiçek hediyesi anneleri en mutlu eden hediyelerden biridir. Bu zor süreçte alınan çiçekler eminim anneleri daha da mutlu edecektir. Annelere genellikle alınan çiçek türleri canlı saksı çiçekleri oluyor. Ayrıca buket çiçekler, karanfil, orkide en çok tercih edilen türlerdendir” ifadelerini kullandı.

6-270.jpg

‘ÇİÇEKLERE OLAN İLGİYE GÖRE BİZ DE UMUTLUYUZ’

Kılcı çiçek satışlarındaki hareketlilikten umutlu olduklarını dile getirerek; “Her Anneler Günü’nde satışlarımızda ciddi artış olur. Ama bu süreç dolayısı ile nasıl bir satış bizi bekliyor bilmiyoruz. Şuan için satışlarda bir artma var inşallah bu şekilde hafta sonu da devam eder.  Hafta sonu yapacağımız satışlar bizi de meraklandırıyor. Açıkçası artış olur veya olmaz diyemiyorum. Ama şuana kadar olan ilgiye göre umutluyuz diyebilirim” dedi.

7-231.jpg

‘HİJYEN KONUSUNA DİKKAT EDİYORUZ’

Çiçek satışları için gerekli izinleri aldıklarını ifade eden ve hijyen kurallarındaki hassasiyetlerini dile getiren Kılcı; “Valilikten gerekli izinlerimizi aldık. İznimiz ile herhangi bir sıkıntı olmadan müşterilerimizin istediği siparişleri ulaştıracağız.  Hafta sonunun yoğun geçmesini ümit ediyoruz. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutlarım.Müşterilerimiz sürecin vermiş olduğu tedirginlikle hijyen kurallarına daha da dikkat ediyor. Tabi ki biz de bu konuda çok hassas davranıyoruz. Eldiven, maske takacağız önlemlerimizi alacağız. Bu şekilde çiçeklerin iletimleri sağlanacak. Hijyen konusunda müşterilerimiz rahat olabilirler” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

8-182.jpg

11-106.jpg