Annesi eğitim verdi evde hafız oldu

Çumra’da ikâmet eden Doğu Türkistanlı genç Abuduxiukuer Abuduzhayıer, annesinin çalıştırmasıyla Kur’an-ı Kerim’i ezberledi. Çumra Baraj Camii İmam Hatibi Mubin Altun’a da sabah namazları sonrası okumalar yaparak hafızlığını tamamlayan genç, hafızlık tespit komisyonundan 100 tam puan alarak belge almaya hak kazandı.
Annesi eğitim verdi evde hafız oldu

Önce Mısır’a sonra İstanbul’a son olarak da Çumra’ya yerleşen Doğu Türkistanlı ailenin hikayesi gurur verdi. Anne Fatıma Abuduzhayıer, pandemi sürecinde evde oğullarına hafızlık eğitimi verdi. Gençler, sabah namazları sonrası Çumra Baraj Camii İmam Hatibi Mubin Altun’a giderek okumalar yaptı ve hafızlıklarını tamamladı. İki oğul da Kur’an-ı Kerim-i ezberleme başarısı gösterdi. Gençlerden Abuduxiukuer Abuduzhayıer, hafızlığını tamamladıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu ikinci dönem hafızlık tespit sınavına katıldı. Sınavda komisyonun yöneltmiş olduğu tüm soruları bilerek komisyon tarafından tam puan aldı.

hafizlik-2.jpg

AİLENİN ÇABASI TAKDİR EDİLDİ

Doğu Türkistanlı ailenin çabalarını takdir ettiklerini ve kendilerini desteklediklerini vurgulayan Çumra Baraj Camii İmam Hatibi Mubin Altun, “Yaklaşık 4 yıl önce Çumra’ya geldiler. Kendileri Doğu Türkistanlıdır. Önce Mısır’a gitmişler ve hafızlık çalışmalarına başlamışlar. Daha sonra da İstanbul’a gelerek orada devam etmişler. Son olarak Çumra’mıza geldiler ve 4 yıldır burada ikamet ediyorlar. Anneleri evlatlarına evde belletmenlik yapmaktadır. Sabah namazında camimize geldiler. Ezberlerini dinledik. Hafız olan gençlerimizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Abuduxiukuer Abuduzhayıer’e hafızlık belgesini takdim ederken ayrıca kendisini altınla ödüllendirdi. Poçanoğlu, “Gençlerimizle ve anneleriyle gurur duyduk. Evdeki çabalarıyla hafız olmayı başardılar. Gencimizin birisine belgesini takdim ettik. Diğer gencimiz de önümüzdeki hafızlık tespit komisyonunda inşallah belgesini alacaktır” diye konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

hafizlik-7.jpg

hafizlik-6.jpg

hafizlik-1.jpg

hafizlik-3.jpg

hafizlik-4.jpg

hafizlik-5.jpg