Antalya Konya arasında trafik kilit! Bu yoldan hızlıca gelebilirsiniz

Kurban Bayramı dolayısıyla verilen 9 günlük tatil bugün sona eriyor. Bayram tatilini fırsat bilerek tatilini Antalya'da yapmak isteyen Konyalıların şehre dönüş yolculuğu başladı. Yollarda kalabalık oluşurken bugün Konya'ya dönecek olan vatandaşlar, en hızlı şekilde hangi yoldan Konya'ya dönebilirim? sorusunu araştırmaya başladı.
Antalya Konya arasında trafik kilit! Bu yoldan hızlıca gelebilirsiniz

Antalya'dan Konya'ya dönüş yolcuğunda olan tatilciler, trafikte uzun kuyruklar oluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haziran ayı içinde kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu duyurmuştu. Erdoğan, "26-27 Haziran tarihlerini idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

9 GÜNLÜK TATİL SONA ERİYOR

23 Haziran Cuma günü son mesailerini yapan vatandaşlar, 24 Haziran Cumartesi günü itibariyle uzun bir tatil dönemine girmişti. Kurban Bayramı dolayısıyla verilen 9 günlük tatil bugün (2 Temmuz Pazar) sona eriyor. Uzun tatili fırsat bilerek sahil kenti Antalya'ya giden vatandaşlar, dönüş yolculuğuna başladı.

antalya-konya-arasinda-trafik.jpg

ANTALYA'DAN DÖNÜŞLERDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Tatilin sona ermesiyle Antalya'dan çeşitli şehirlere dönüş için yola çıkan vatandaşlar, trafikte uzun kuyruklar oluşturdu. Konakladıkları otel, tatil köyü ve pansiyonlardan çıkış yapanlar kendi kentlerine doğru yola çıktı. Kaş, Demre, Finike, Olimpos, Adrasan, Kemer ve Konyaaltı'nı tercih eden tatilci vatandaşlar, D400 karayolunda araç yoğunluğu oluşturdu. Yaşanan küçük kazaların ardından trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Antalya'yı bayram süresince yaklaşık 500 bine varan yerli turistin ziyaret ettiği öğrenildi.

ANTALYA-KONYA ARASI EN KISA YOL

Tatillerini Antalya'da geçiren Konyalılar, Antalya'dan Konya'ya gelebilecekleri en kısa yolu araştırmaya başladı. Antalya-Konya arası en kısa yol hangisi?, Antalya'dan Konya'ya en hızlı nasıl gidebilirim? soruları araştırılmaya başladı.

antalya-konya-arasinda-trafik-fotografi.jpg

BU YOLDAN GELENLER 2 SAAT TASARRUF EDİYOR

Mayıs ayında yapımı tamamlanan ve kullanıma açılan Demirkapı Tüneli'nin yeni Konya-Antalya kara yolu, tatilcilere 2 saat tasarruf sağlıyor. Antalya-Manavgat ayrımı, Taşağıl-Derebucak Yolu güzergâhında inşa edilen 5068 metre uzunluğundaki Demirkapı Tüneli ve tünelle birlikte 67 kilometre uzunluğundaki yol, Antalya'yı Konya'ya ve iç kesimlere bağlamıştı. Böylelikle AntalyaKonya arası 4 saatten 2.5 saate düşmüş oldu. Bu yolu tercih eden Konyalılar, şehre daha hızlı şekilde ulaşıyor.

Etiketler :