Antalya'nın tarhanası Moskova'da tanıtılacak

ANTALYA (AA) - Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Türkiye'nin turizmde iki ana pazarından biri olan Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl ikinci kez düzenlenecek...
Antalya'nın tarhanası Moskova'da tanıtılacak

ANTALYA (AA) - Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Türkiye'nin turizmde iki ana pazarından biri olan Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl ikinci kez düzenlenecek Türkiye Festivali'nde, Antalya'nın meşhur tadı tarhanayı tanıtacak.

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) koordinasyonunda, TÜRSAB başta olmak üzere turizmle ilgili sivil toplum kuruluşları, valilik ve belediyelerin katılımıyla, 10-12 Ağustos tarihlerinde Moskova'daki Krasnaya Presnya Parkı'nda Türkiye Festivali düzenleneceğini hatırlattı.

Ege, 3 gün sürecek festivalde, gastronomik ve kültürel sunumların yapılacağını, Türkiye Festivali'nin Rusya'da düzenlenen fuarlardan daha etkili olduğunu kaydetti.

ATAV olarak Türkiye Festivali'nde, Antalya'nın tanıtımını yapacaklarını belirten Ege, "Antalya'nın meşhur tarhanasını tanıtacağız. Tarhana yapımı ve tadımının yanı sıra Antalya'yı tanıtan harita ve Antalya gastronomisini anlatan tanıtım materyalleri ile ATAV, Türkiye Festivali'nde yer alacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: