AP'den AB'nin 2014-2020 bütçesine onay
Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda Avrupa Birliği'nin 2014-2020 dönemini kapsayan bütçesine onay verildi
Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda yapılan oylamada Avrupa Birliği’nin (AB) 2014-2020 dönemini kapsayan bütçesine onay verildi.
Nitelikli çoğunluk yöntemiyle yapılan oylamada 537 parlamenter lehte, 126 parlamenter aleyhte oy kullanırken 19 parlamenter çekimser kaldı.
AB kurumları arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle oylaması geciken çok yıllı mali çerçevede (MFF), taahhütler için 960 milyar avro ayrılmış durumda. Bu rakamın 908.4 milyar avro seviyesindeki bölümü ödemeler için kullanılacak.
Oylama sonrasında açıklama yapan AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, 2014-2020 döneminde büyüme ve istihdama yaklaşık 1 trilyon avro yatırım yapılacağının altını çizerek “Modern ve gelecek odaklı bütçemiz, insanların hayatlarında gerçek fark yaratabilir” dedi.
AP Başkanı Martin Schulz da oylamanın son derece önemli olduğunu belirterek, AB fonlarının zamanında kullanılmaya başlanabileceğini söyledi.
Schulz, “Bununla birlikte MFF kapsamındaki miktarlar mükemmel olmaktan uzak” dedi.
Bakmadan Geçme
Başından vurulan genç hayatını kaybetti
Konya'da polisin dikkati kaçakçılığı önledi! Valizinden silah fabrikası çıktı
Konya için yağış tahminleri güncellendi
Aktarların dilindeki şifa! Ölüm dışında her derde deva
Bugünkü Konya gündemi (27 Ocak 2026)
Hakkari'de zehir tacirlerine darbe: 348 kilogram uyuşturucu ele geçirildi