Apple Watch koronavirüse yakalanmadan uyaracak

Apple Watch modelleri ilk serisinden bu yana sürekli olarak sağlık özelliklerini ön planda tutuyordu. Yeni yapılan araştırmalar Apple Watch kullanıcılarının semptomlar ortaya çıkmadan koronavirüse yakalanma ihtimalini doğru tahmin ettiğini ortaya çıkardı.
Apple Watch koronavirüse yakalanmadan uyaracak

Apple’ın giyilebilir teknoloji anlamındaki ilk somut ürünü olan Apple Watch, her yeni seriyle özellikle sağlık alanında bir yenilik kazanıyor. Stanford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar koronavirüsle mücadele için Apple Watch kullanıcılarına yardımcı olabilecek.

 

Yapılan araştırmalara göre Apple Watch kullanıcılarının semptomlar görülmeden önce koronavirüse yakalanıp yakalanmadığı tahmin edilebilecek.

Apple Watch ile yapılan bilimsel çalışmada, kalp atış hızı, cilt sıcaklığı ve kan oksijen doygunluğu gibi veriler değerlendiriliyor. Toplanan bu veriler sonrasında kullanıcıda meydana gelen fizyolojik değişiklikleri tespit etmek ve hastalığın yolda olduğunu gösteren algoritmalar oluşturmak için kullanılacak. Bu sayede kullanıcının koronavirüse benzer bir semptom gösterip göstermediği ortaya çıkmış olacak.

 

Bu özelliğin önümüzdeki aylarda yayınlanacak olan bir güncellemede yer alması veya yeni bir Apple Watch ile tanıtılması muhtemel.

HABER7