Apple’dan beklenmeyen hamle!

iPhone 15 serisinin 12 Eylül tarihinde tanıtılmasıyla birlikte yeni iPhone serisi de merak konusu olmaya başladı.
Apple’dan beklenmeyen hamle!

iPhone 15 serisinin 12 Eylül tarihinde tanıtılmasıyla birlikte yeni iPhone serisi de merak konusu olmaya başladı. Henüz iPhone 15 serisinin incelemeleri bile tam olarak yapılmamışken iPhone 16 haberlerinin gelmeye başlaması çok şaşırtıcı olmadı.

iPhone 14 tanıtımı ardından iPhone 15 sızıntıları gelmeye başlamıştı- ancak bu kadar da hızlı olması beklenmiyordu. Gelen son haberlere göre Apple iPhone 16 serisinde şaşırtıcı bir hamle yapacak.

iPhone 16’da A17 işlemci olmayacak! A18 için hazırlanın!

Apple tedarik zinciri ve donanımları hakkında güçlü tahminlerde bulunan analiz uzmanı Jeff Pu’ya göre, iPhone 16 serisinde eski nesil bir işlemci görmeyeceğiz.

Bildiğiniz üzere Apple son iPhone serilerinde bir önceki neslin Pro Max işlemcisini son neslin baz versiyonunda kullanmayı seviyordu.

Yani iPhone 14 ve iPhone 15 serilerinin baz modellerinden birini satın aldığınızda telefonunuz bir önceki yılın işlemcisine sahip oluyordu.

Fakat analiz uzmanı Jeff Pu’ya göre bu durum iPhone 16 serisi ile artık değişiyor. Pu yaptığı açıklamada ve sunduğu raporda iPhone 16 serisi ile birlikte A17 Pro işlemcisini görmeyeceğimizi direkt olarak serinin A18 ile başlayacağını belirtti.