Araç piyasasındaki döngü son buldu!

Türkiye genelinde yaşanan araç tedarik sorunu çözüldükten sonra vatandaşlar sıfır araca yönlendi. Bu yıl da sıfır araç satışları artarak devam ediyor.
Araç piyasasındaki döngü son buldu!

2023 Ekim ayından itibaren ikinci el araç fiyatlarında yüzde 15-20 oranında düşüş meydana geldi. Bu indirimden faydalanan vatandaşlar 2. el araçlara talebi arttırdı. Aralık 2023 tarihinden itibaren ise ikinci el araç fiyatlarının sabit kalmasıyla beraber vatandaşlar sıfır araçlara ilgi göstermeye başladı. Bu yıl da sıfır araç satışları artarak devam ediyor.

arac-piyasasindaki-dongu-son-buldu.jpg

Konu hakkında ise Abazlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Abaz, Yeni Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

‘DÖNGÜ MEYDANA GELDİ’

Memduh Abaz, vatandaşların bir kısmının 2. el araçları yatırım olarak gördüklerini ama fiyatlarda yaşanan düşüşlerden dolayı sıfır araçlara talebin arttığını belirtti.

arac-piyasasindaki-dongu-son-buldu-001.jpg​​​​​​​

Sıfır araçlara talebin artmasıyla beraber piyasada olmayan araçların bir anda çıktığını söyleyen Abaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “İkinci el araçlara talep azalınca insanlar sıfır araçlara yönelmeye başladı. İkinci el piyasasının yoğunlaştığı zamanda sıfır araçlar yok oldu. Böyle bir döngünün meydana gelmesiyle beraber bulunamayan sıfır araçlara piyasaya çıktı. Böyle olunca hem araç tedariki ortadan kalktı hem de müşterinin alım gücü kolaylaştı.”

arac-piyasasindaki-dongu-son-buldu-002.jpg

‘İKİNCİ EL ARAÇ ALIRKEN YETERLİLİK BELGESİNE BAKIN’

İkinci el araç alırken Yeterlilik belgesi olmayan kişi veya kurumlardan alınmaması gerektiğine dikkat çeken Abaz, “Kurumsal yapılı kişilerden, güvenilir yerlerden ve TSE belgesi olmayan hiçbir yerden araç alım satım yapılmamasını tavsiye ediyoruz. Örneğin araç alırken ekspertiz yaptırıyorsanız orada TSE belgeli ekspertiz yapan firmaları referans alınarak yaptırmalısınız. Yeterlilik belgesi olmayan kişilerden araç alım satım yapılmamasını öneriyoruz. Daha sonrasında karşısında muhatap bulamıyorlar ve ciddi bir zararla karşılaşıyorlar” şeklinde konuştu.

arac-piyasasindaki-dongu-son-buldu-003.jpg