Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde!

Sıfır ve ikinci el araç piyasasının yükseliş grafiği nedeniyle araç sahibi olmak isteyenler isteklerini bir süre daha ertelemek zorunda kaldı. Araç sahibi olmak için araştırmalarına devam eden vatandaşlar için yeni bir kampanyanın duyurusunu yaptı.
Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde!

Pandemi döneminin ardından ülkemizde konut ve otomobil fiyatları hızla artmaya başladı. Özellikle sıfır araçlarda yaşanan fiyat artışlarının ardından piyasada 1 milyon liranın altında sayılı otomobil modeli kaldı. Otomobil almak için heyecanla bekleyen ve bütçesine en uygun aracı almak için kredi ve çeşitli kampanyaları araştıran vatandaşlar için yeni bir duyuru yapıldı.

ARAÇ ALMAK İSTEYENLER DİKKAT

Döviz kuru enflasyondaki artış nedeniyle araç fiyatlarında rekor yükselişler kaydedildi. Ülkemizde döviz kuru farkından etkilenen otomobil fiyatlarına aylık zam gelirken aralık ayında da kampanyaların hız kazandığı görüldü. Otomobil almak için bekleyen vatandaşlar için yeni bir açıklama gündeme gelirken söz konusu açıklamada heyecan yarattı.

İLK KEZ ARAÇ ALACAKLARA KAMPANYA TEKLİFİ

Türkiye Cumhuriyet Merkezi (TCMB) faiz artışına devam ederken bu durum banka kredilerindeki faizleri de etkilemeye devam ediyor. Yükselen otomobil fiyatları ve kredi faizleri nedeniyle sıfır otomobillerdeki satış rakamları olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Otomotiv sektöründe daralma endişesi yaşanırken firmalar düşük faizli kredi, takas ve indirim kampanyaları ile aralık ayını kapatmak istiyor.

ÖTV'DEN MUAF TUTULACAK

Ancak sektörde yaşanan daralma endişesi nedeniyle sektör temsilcileri de kredilerde bir iyileşme olması gerektiğini savunuyor. Sektör temsilcileri taşıt kredisi desteği için bir çalışma yapılması gerektiğine işaret ederken ilk arabasını alacakların ÖTV'den muaf tutulacağının gündeme geldiğini ancak konuyla ilgili gelişme yaşanmadığını vurguladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ